Αιτιολογημένη γνώμη στην Ελλάδα και σε άλλες δύο χώρες απέστειλε σήμερα Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καλώντας τες να μεταφέρουν στο εθνικό τους δίκαιο την οδηγία για τον ραδιοεξοπλισμό (οδηγία 2014/53/ΕΕ).

Η οδηγία για τον ραδιοεξοπλισμό καθορίζει τις ουσιώδεις απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας, ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας και αποδοτικής χρήσης του ραδιοφάσματος και παρέχει τη βάση για περαιτέρω ρύθμιση των ζητημάτων των κλήσεων έκτακτης ανάγκης, της διαλειτουργικότητας και της διασφάλισης της προστασίας της ιδιωτικότητας και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Επιπλέον, καθορίζει τις διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται και τις υποχρεώσεις που πρέπει να πληρούνται πριν από τη διάθεση ραδιοεξοπλισμού στην εσωτερική αγορά της ΕΕ και ενισχύει την εποπτεία της αγοράς.

Τα κράτη μέλη όφειλαν να έχουν μεταφέρει πλήρως την οδηγία στο εθνικό τους δίκαιο έως τις 12 Ιουνίου 2016. Η Ελλάδα δεν έχει ακόμη κοινοποιήσει στην Επιτροπή τη μεταφορά της εν λόγω οδηγίας στο εθνικό της δίκαιο. Σε αντίθετη περίπτωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει τη χώρα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκπομπές αυτοκινήτων: Η Επιτροπή ζητεί περαιτέρω νομική αποσαφήνιση από την Ελλάδα

Συμπληρωματική προειδοποιητική επιστολή στην Ελλάδα και σε άλλες τέσσερις χώρες απέστειλε επίσης σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εφαρμογή των κανόνων έγκρισης τύπου οχήματος της ΕΕ (οδηγία 2007/46/ΕΚ).

Ειδικότερα, η Επιτροπή ζητά περαιτέρω πληροφορίες από την Ελλάδα σχετικά με το εθνικό σύστημα κυρώσεων που δημιουργήθηκε, σύμφωνα με την ενωσιακή νομοθεσία για την έγκριση τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας