Τίλερσον – Λαβρόφ: ΗΠΑ και Ρωσία είναι έτοιμες για αμείλικτη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, τόνισε ότι οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας σηματοδοτούνται από ένα «χαμηλό επίπεδο εμπιστοσύνης», μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Το επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών μας είναι χαμηλό. Οι δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις δεν μπορούν να έχουν αυτού του είδους τις σχέσεις» υπογράμμισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον ρώσο ομόλογό του στη Μόσχα.

«Μόσχα και Ουάσιγκτον είναι έτοιμες για μια αμείλικτη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας»

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για μια «αμείλικτη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας», δήλωσε από την πλευρά του ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Επιβεβαιώσαμε τον κοινό μας στόχο να διεξάγουμε μια αμείλικτη μάχη εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας» τόνισε ο Λαβρόφ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Τίλερσον.

Ο Λαβρόφ συνέχισε, σημειώνοντας ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να επαναφέρει σε ισχύ την συμφωνία που έχει συνάψει με την Ουάσιγκτον για αποτροπή αεροπορικών επεισοδίων στην Συρία, έπειτα από την αναστολή της συμφωνίας, μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς ενάντια στο συριακό καθεστώς.

«Ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν επιβεβαίωσε ότι είναι έτοιμος να επαναφέρει σε ισχύ την συμφωνία για αποτροπή αεροπορικών επεισοδίων, δεδομένου ότι κοινός μας στόχος είναι η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία», δήλωσε ο ρώσος ΥΠΕΞ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP – Reuters)