Τι βρήκε ο Ιμάμογλου τις 17 μέρες του στον δήμο Κων/πολης – Με νέα όπλα στη φαρέτρα του για τον β’ γύρο
  • Αισιόδοξος ο Ιμάμογλου για νέα νίκη επί του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη
  • Μέσα στις 17 μέρες παραμονής του στο δημαρχείο, ανακάλυψε δεκάδες περιπτώσεις κακοδιοίκησης και διασπάθισης κρατικού χρήματος
  • Ο Ιμάμογλου αποκάλυψε πως τα ταμεία του δήμου ήταν σαν ένα αστείρευτο πηγάδι πλούτου, απ’ όπου αντλούσαν διαρκώς οι πολιτικοί υπεύθυνοι του κυβερνώντων κόμματος για τα προσωπικά τους έξοδα

Το ρεκόρ της μικρότερης παραμονής -μόλις για 17 ημέρες- στο τιμόνι της Κωνσταντινούπολης, προτού ο πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διατάξει την επανάληψη των δημοτικών εκλογών για τις 23 Ιουνίου, κατέχει ο υποψήφιος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τη δημαρχία της πόλης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο Ιμάμογλου δηλώνει πως δεν ανησυχεί για το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών, καθώς το γεγονός ότι επικράτησε στην πόλη-ναυαρχίδα της κυριαρχίας του Ερντογάν (του δήμου της οποίας το κόμμα του προέδρου κρατούσε επί 25 χρόνια) μία φορά, μπορεί κάλλιστα να επαναλάβει την επιτυχία του για μία δεύτερη.

Άλλωστε, στον δεύτερο γύρο ο κ. Ιμάμογλου θα διαθέτει όπλα στη φαρέτρα του που δεν διέθετε προηγουμένως.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The New York Times», αυτό συμβαίνει γιατί μέσα στις 17 ημέρες που μπόρεσε να μείνει στο γραφείο του δημάρχου, ο κ. Ιμάμογλου ανακάλυψε στα έγγραφα της διοίκησης δεκάδες περιπτώσεις κακοδιοίκησης και διασπάθισης κρατικού χρήματος από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου. Δεκάδες αυτοκίνητα και εκατομμύρια δολάρια που διατέθηκαν για τις κατοικίες των δημοτικών λειτουργών.

Με βάση όσα ανακοίνωσε ο Ιμάμογλου, τα ταμεία του δήμου ήταν σαν ένα αστείρευτο πηγάδι πλούτου, απ’ όπου αντλούσαν διαρκώς οι πολιτικοί υπεύθυνοι του κυβερνώντων κόμματος για τα προσωπικά τους έξοδα, αδιαφορώντας για το έλλειμμα 26 δισ. τουρκικών λιρών (περίπου 4 δισ. ευρώ).

Και δεν είναι μόνο αυτό… Όπως υποστηρίζει ο κ. Ιμάμογλου, το γραφείο του δημάρχου διαχειρίζεται το 40% του συνολικού προϋπολογισμού της πόλης, ενώ το υπόλοιπο 60% του προϋπολογισμού της Κωνσταντινούπολης το διαχειρίζονται 28 ιδιωτικές εταιρείες, τις οποίες κατέχουν, ή τις διαχειρίζονται άμεσα υποστηρικτές, ή σύμμαχοι του Ερντογάν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – The New York Times – businessitalia.it)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook