Θερμή υποδοχή του Προκόπη Παυλόπουλου στο Μέγαρο του Λαού στην Κίνα από τον πρόεδρο της Κίνας – Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες
Θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξε η κινεζική ηγεσία στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Μέγαρο του Λαού.

Τον έλληνα πολιτικό υποδέχθηκε ο ίδιος ο κινέζος Πρόεδρος  Σι Τζινπίνγκ στην είσοδο του Μεγάρου του Λαού τον κ. Παυλόπουλο και στη συνέχεια οι δύο ηγέτες επιθεώρησαν τιμητικό άγημα της Προεδρικής Φρουράς της Κίνας, ενώ δεκάδες μαθητές και μαθήτριες, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Μέγαρο του Λαού, υποδέχθηκαν τους δύο άνδρες κρατώντας στα χέρια σημαίες της Ελλάδας και της Κίνας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι δύο άνδρες, κατά τη συνάντησή τους, συζήτησαν για τις διμερείς οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την πορεία τους. Ο κ. Παυλόπουλος έθεσε στον Κινέζο ομόλογό του τα εθνικά θέματα, για τα οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τζινπίνγκ εξέφρασε τη στήριξή του. Επίσης, οι δύο ηγέτες τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης του Διαλόγου των Πολιτισμών.

Μετά τη συνάντηση, ο Κινέζος Πρόεδρος παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμή του Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook