«Σύντομα η Τουρκία θα συντρίψει τους μαχητές στο βόρειο Ιράκ», τόνισε ο Ερντογάν

Ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του σε τοπικούς αξιωματούχους στην Άγκυρα, δήλωσε ότι σύντομα η Τουρκία θα συντρίψει τους μαχητές στο βόρειο Ιράκ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι η Τουρκία και η κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μια κοινή στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων μαχητών στο Ιράκ, μετά τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα αυτή που έχουν προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Μάιο.

«Τσεκάρουμε τις φωλιές των τρομοκρατών στο βόρειο Ιράκ σε κάθε ευκαιρία. Σύντομα θα συντρίψουμε τους τρομοκράτες εκεί», σημείωσε ο Ερντογάν.

«Η Αφρίν θα έχει πέσει μέχρι σήμερα το βράδυ»

Νωρίτερα, ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι ελπίζει πως η συριακή πόλη Αφρίν θα πέσει «μέχρι σήμερα το βράδυ» στα χέρια των τουρκικών δυνάμεων, οι οποίες άρχισαν στις 20 Ιανουαρίου στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής που ελέγχει τον θύλακο Αφρίν.

«Πλησιάσαμε λίγο στην Αφρίν. Ελπίζω, αν το θέλει ο Θεός, πως η Αφρίν θα έχει πέσει εξ ολοκλήρου μέχρι σήμερα το βράδυ», δήλωσε στην ίδια ομιλία. Η Άγκυρα είχε ανακοινώσει χθες πως οι τουρκικές δυνάμεις περικύκλωσαν πλήρως την πόλη.

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη πως οι άμαχοι της Αφρίν απομακρύνονται με αυτοκίνητα μέσω ενός ειδικού διαδρόμου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP – Reuters)

Δείτε Επίσης