Στον Άσαντ «ρίχνει» την ευθύνη ο Λευκός Οίκος για τις επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία

Ο Λευκός Οίκος επέρριψε άμεσα την ευθύνη για τις επιθέσεις με χημικά όπλα που διαπράχθηκαν νωρίτερα σήμερα Τρίτη στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας στην κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή πρέπει να «καταδικαστεί» και «δεν μπορεί να αγνοηθεί από τον πολιτισμένο κόσμο».

«Αυτές οι ειδεχθείς ενέργειες από μέρους του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ αποτελούν μια συνέπεια της αδυναμίας και της αναποφασιστικότητας της προηγούμενης κυβέρνησης», έκρινε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης Σον Σπάισερ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. «Ο (σ.σ πρώην) πρόεδρος (σ.σ Μπαράκ) Ομπάμα είχε δηλώσει το 2012 ότι θα χάρασσε μια “κόκκινη γραμμή”», η οποία θα ήταν η χρήση χημικών όπλων, αλλά κατόπιν «δεν έκανε τίποτα», συμπλήρωσε ο Σπάισερ.

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας απέφυγε να πει πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ στην επίθεση. Ωστόσο, δήλωσε πως ο ρεπουμπλικάνος συζήτησε νωρίτερα με την ομάδα του για την εθνική ασφάλεια σχετικά με το ζήτημα.

Μακέιν: «Σφαγή» οι επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία

Οι επιθέσεις με χημικά όπλα που διαπράχθηκαν στην επαρχία Ιντλίμπ αποδεικνύουν ότι ο Μπασάρ αλ Άσαντ «πιστεύει ότι μπορεί να διαπράττει ατιμωρητί εγκλήματα πολέμου», δήλωσε ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν.

«Το ερώτημα με το οποίο έρχονται πλέον αντιμέτωπες οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι κατά πόσον θα λάβουν δράση για να του διαλύσουν αυτή την δολοφονική αντίληψη», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Μακέιν που προεδρεύει της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ