Στο πλευρό του Ασάνζ οι Anonymous – «Αφήστε τον ελεύθερο αλλιώς θα το πληρώσετε» (video)

  • Αναφέρουν ότι ο ιδρυτής των WikiLeaks συνελήφθη από τις βρετανικές αρχές «εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ»
  • «Είναι ένας πραγματικός δημοσιογράφος που αποκαλύπτει την αλήθεια που αφορά και την αριστερά και τη δεξιά»
  • Ζητούν από τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους σε παγκόσμιο επίπεδο για την προάσπιση της ελευθερίας του λόγου

Στο πλευρό του «Mr WikiLeaks», Τζούλιαν Ασάνζ, στέκονται οι Anonymous, οι οποίοι με μήνυμά τους στα social media προειδοποιούν «αφήστε ελεύθερο τον Ασάνζ αλλιώς θα το πληρώσετε».

«Αυτό είναι ένα μήνυμα για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και την κουστωδία τους σε όλο τον κόσμο, που δουλεύουν ώστε να σιωπήσουν οι whistleblowers», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ακόμη, αναφέρουν ότι ο ιδρυτής των WikiLeaks, συνελήφθη από τις βρετανικές αρχές «εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Αυτή είναι μια κίνηση που αναμενόταν και ο ίδιος ο Ασάνζ μας προειδοποίησε για την επικείμενη σύλληψή του. Οι κυβερνήσεις θα κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα βγουν στο φως τα μυστικά τους».

Στη συνεχεία, κάνουν μια αναδρομή στις αποκαλύψεις του Ασάνζ, με ιδιαίτερη αναφορά στα ντοκουμέντα που δημοσίευσε για την κυβέρνηση Μπους και τις δολοφονίες αμάχων στη Βαγδάτη.

Οι Anonymous αναφέρουν πως ο ιδρυτής των WikiLeaks «χτύπησε» τόσο τους Δημοκρατικούς όσο και τους Ρεπουμπλικάνους και γι’ αυτό αποτελεί «απειλή συνολικά για το κράτος των ΗΠΑ».

«Είναι ένας πραγματικός δημοσιογράφος που αποκαλύπτει την αλήθεια που αφορά και την αριστερά και τη δεξιά. Στη σύγχρονη εποχή υπάρχουν λίγοι κανονικοί δημοσιογράφοι, αντιθέτως η τηλεόραση είναι γεμάτη από talking heads που ακολουθούν μια συγκεκριμένη ρητορική», γράφουν οι Anonymous, καλώντας σε μια «επανάσταση» δια του Διαδικτύου.

Ζητούν από τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους σε παγκόσμιο επίπεδο για την προάσπιση της ελευθερίας του λόγου. Ως παράδειγμα έντασης, αναφέρουν τις διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι.

«Ο Ασάνζ είναι προτεινόμενος για το Νόμπελ Ειρήνης κάθε χρόνο από το 2010 και μετά όταν άρχισε να απασχολεί την κοινή γνώμη. Δυστυχώς, το σύστημα δεν συμμερίζεται την ίδια άποψη για αυτόν. Έτσι το μήνυμά μας είναι ένα: Αφήστε τον ελεύθερο ή θα το πληρώσετε. Ήρθε η ώρα να ενωθούμε, να εξεγερθούμε και να παλέψουμε», καταλήγουν οι Anonymous.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook