Στα “άκρα” οι σχέσεις Τουρκίας – Βελγίου.

Σε φάση περαιτέρω επιδείνωσης οι σχέσεις Τουρκίας – Βελγίου.

Για «απροκάλυπτη προπαγάνδα» στην οποία επιδίδεται ο Ερντογάν μέσα από τους τουρκικούς τηλεοπτικούς δέκτες προκειμένου να πείσει τους Τούρκους που ζουν στην Ευρώπη να ψηφίσουν «Ναι» στο δημοψήφισμα, κάνει λόγο η εφημερίδα De Morgen.

Παράλληλα δημοσιεύει άρθρο του γνωστού στο Βέλγιο αναλυτή Λούκας Ντε Βος, ο οποίος ζητά την επιβολή οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας λόγω της συνεχιζόμενης αμετροεπούς και προσβλητικής ρητορικής του προέδρου της.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, το μοναδικό πρέπον αντίδοτο στην συμπεριφορά του Ερντογάν είναι το πάγωμα όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων σε τουρκικό έδαφος από την πλευρά της ΕΕ, και ιδίως της Ολλανδίας που αποτελεί τον μεγαλύτερο ευρωπαίο επενδυτή στην Τουρκία και αναστολή της οικονομικής βοήθειας.

Τις καταγγελίες για «κατασκοπευτικές δραστηριότητες» Τούρκων ιμάμηδων στο Βέλγιο, οι οποίες αφορούν την παρακολούθηση των πολιτικών αντιπάλων του τουρκικού καθεστώτος κατ’ εντολή της κυβέρνησης Ερντογάν, προβάλλει μερίδα του βελγικού Τύπου, κάνοντας λόγο για έντονη ενόχληση της βελγικής κυβέρνησης παρά τις διαψεύσεις του τούρκου πρέσβη.

«Οι Τούρκοι ιμάμηδες χρησιμοποιούνται ως κατάσκοποι στο Βέλγιο», αναφέρει η Le Soir, επικαλούμενη εκθέσεις τις οποίες έχει στην κατοχή της και αποδεικνύουν ότι η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους ιμάμηδες και τους θρησκευτικούς της συμβούλους για να παρακολουθεί τους αντιπάλους του Ερντογάν σε συνολικά σαράντα χώρες.