«Σεισμός» με παραιτήσεις στην Κύπρο από τις ανακαλύψεις για τον «Ορέστη» – Τις σκότωνε με κεφαλοκλείδωμα
  • Με κεφαλοκλείδωμα σκότωνε ο «Ορέστης»
  • Πολιτικό «σεισμό» προκαλούν οι ανακαλύψεις
  • Συνεχίζονται οι έρευνες στις λίμνες για τα πτώματα που πέταξε εκεί ο δράστης

Tα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για τον κατά συρροή δολοφόνο  της Κύπρου «Ορέστη» την Τετάρτη 1 Μαΐου και το πρωί της Πέμπτης 2 Μαΐου συγκλονίζουν.

Οι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πτώματα από τον ιατροδικαστή Ανδρέα Μαρνερίδη, ο οποίος μετέχει στο κλιμάκιο της Scotland Yard που βρίσκεται στη Κύπρο, κατέδειξαν πως τα δύο θύματα του ίλαρχου Νίκου Μεταξά δολοφονήθηκαν με στραγγαλισμό, αλλά ο δράστης δεν χρησιμοποίησε τις παλάμες και τα δάχτυλα, αλλά το εσωτερικό μέρος του αγκώνα σφίγγοντας τον λαιμό τους, το γνωστό σε πολλούς κεφαλοκλείδωμα.

Αυτό ισχύει σίγουρα για την Marry Rose και την γυναίκα που βρισκόταν στη βαλίτσα στη Κόκκινη Λίμνη. Για τις άλλες δύο, την Arian Palanas Lozano από τις Φιλιπίνες και την Kahda Anu από το Νεπάλ δεν διαπιστώθηκε η ακριβής μέθοδος θανάτωσης τους.

Βρέθηκε η ταυτότητα της γυναίκας στη βαλίτσα 

Το όνομα της γυναίκας που βρέθηκε στη βαλίτσα που είχε πεταχτεί στην Κόκκινη Λίμνη ήταν τελικά Florentina Bunea, η 36χρονη μητέρα από τη Ρουμανία που αγνοούνταν από το 2016.

Συνεχίζονται οι έρευνες στη λίμνη

Οι έρευνες στις δύο λίμνες που φαίνεται πως ο δολοφόνος έκρυψε τα υπόλοιπα πτώματα συνεχίζονται, αφού την Τετάρτη η ορατότητα στα θολά νερά ήταν απαγορευτική και επιπλέον οι αρχές δεν μπορούν να βιάσουν τα αποτελέσματα, καθώς έτσι θα αλλοιωνόταν τα αποτελέσματα. Στην Κόκκινη Λίμνη αναζητούνται οι σοροί μιας γυναίκας και ενός οκτάχρονου παιδιού.

Χωρίς αποτελέσματα ήταν προς το παρόν και η έρευνα στη λίμνη Μεμί. Εκεί  οι αρχές αναζητούν τη σορό της 6χρονης Sierra, την οποία ο Μεταξάς ισχυρίστηκε ότι δεν δολοφόνησε αλλά τη βρήκε νεκρή από αναρρόφηση εμεσμάτων.Από το Σάββατο 4 Μαΐου θα επιχειρήσει και σόναρ.

«Ανακατατάξεις» και στο πολιτικό σκηνικό

Υπό το βάρος των πολιτικών και επιχειρησιακών ευθυνών που προκύπτουν τόσο από την αμέλεια της αστυνομίας όσο και από την ελευθερία κινήσεων του δράστη, θα υπάρξουν «ανακατατάξεις» και στην κυπριακή κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου και ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, θα συναντηθούν την Πέμπτη 2 Μαΐου οι δύο άνδρες θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, και όπως φαίνεται θα παραιτηθούν.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, σε δηλώσεις του, κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει θέμα τερματισμού των ερευνών στις δύο λίμνες, αλλά κάθε στιγμή εξετάζονται τα δεδομένα και αποφασίζονται οι κινήσεις που ενδείκνυνται. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αν κριθεί ότι κάποιος σχεδιασμός δεν προχωρεί τότε ενεργοποιούνται άλλοι.

(Με πληροφορίες από news247.gr, ethnos.gr)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook