Σε νέο ύποπτο προσανατολίζονται οι αρχές για την υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚάν




  • Νέο ύποπτο εξετάζουν οι αρχές για την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν
  • Δε θεωρούν υπεύθυνο τον γερμανό παιδόφιλο Μάρτιν Νάι
  • Η μικρή Μαντλίν είχε εξαφανιστεί το 2007

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της νεαρής βρετανίδας Μαντλίν ΜακΚάν, η οποία εξαφανίστηκε πριν από δώδεκα χρόνια. Το περιστατικό ερευνάται ακόμα από την πορτογαλική αστυνομία, η οποία πλέον προσανατολίζεται σε έναν νέο ύποπτο, διαφορετικό από τον γερμανό παιδόφιλο στον οποίο αναφέρθηκαν τα πρόσφατα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

«Η δικαστική αστυνομία ακολουθεί μία νέα πίστα στην έρευνα και έναν νέο ύποπτο, που οδηγεί προς την κατεύθυνση της απαγωγής», γράφει η συνήθως καλά πληροφορημένη για δικαστικά θέματα εφημερίδα. Οι αρχές κρατούν μυστική την ταυτότητα του νέου υπόπτου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Correio da Manha, και αντίθετα με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον βρετανικό Τύπο, δεν πρόκειται για τον γερμανό Μάρτιν Νάι, που βρίσκεται σε γερμανική φυλακή αφού απήγαγε και δολοφόνησε τρία μικρά αγόρια από το 1992 μέχρι το 2001.

Η υπόθεση έγινε πρόσφατα και ντοκιμαντέρ από την πλατφόρμα Netflix.

Για την πορτογαλική αστυνομία, η έρευνα παραμένει ανοικτή. Η υπόθεση απασχολεί ακόμα τυπικά και τις βρετανικές αρχές αλλά πλέον απασχολούνται πολύ λίγα άτομα με αυτή, ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η Μαντλίν ΜακΚάν εξαφανίσθηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε η οικογένειά της στις 3 Μαΐου 2007, λίγες ημέρες πριν από τα τέταρτα γενέθλιά της, στο θέρετρο Πράια ντα Λους της νότιας Πορτογαλίας.

Επειτα από 14 μήνες ερευνών, κατά την διάρκεια των οποίων και οι γονείς της θεωρήθηκαν ύποπτοι, και την απομάκρυνση του επιφορτισμένου με τις έρευνες επιθεωρητή της αστυνομίας, η πορτογαλική αστυνομία έκλεισε την υπόθεση το 2008 για να ξανανοίξει τον φάκελο πέντε χρόνια αργότερα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)





Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook