Σε εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς προχώρησε η Σεούλ

  • Σοβαρή απειλή χαρακτηρίζει ο Τραμπ τη Βόρεια Κορέα
  • Πύραυλο που θα μπορούσε να πλήξει απομακρυσμένα εδάφη της Βόρειας Κορέας εκτόξευσε η Σεούλ 

Η Σεούλ εκτόξευσε με επιτυχία έναν βαλλιστικό πύραυλο νοτιοκορεατικής κατασκευής το βεληνεκές του οποίου είναι 800 χιλιόμετρα, γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορούσε να πλήξει από και τις πιο απομονωμένες περιοχές της Βόρειας Κορεάς, μετέδωσε το πρακτορείο Yonhap.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μία ημέρα μετά την εκτόξευση από την Πιόνγκγιανγκ ενός πυραύλου οποίος έπεσε στη θάλασσα της Ιαπωνίας.
Το πρακτορείο μετέδωσε ότι ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο αποτροπής της Βόρειας Κορέας καθώς θα μπορούσε να πλήξει οποιοδήποτε σημείο της βορειοκορεάτικης περιφέρειας.

Τον Ιούνιο του 2016 η Σεούλ είχε εκτοξεύσει δύο άλλους πυραύλους νοτιοκορεατικής κατασκευής ικανούς να μεταφέρουν φορτίο ενός τόνου και βεληνεκούς 500 χιλιομέτρων.

Την ίδια ώρα ο διοικητής του αμερικανικού στόλου του Ειρηνικού παραδέχτηκε ότι τα διπλωματικά και τα οικονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί εναντίον της Βόρειας Κορέας δεν έχουν τα αποτελέσματα που αναμένονταν.

Πρόσθεσε όμως ότι οποιαδήποτε απόφαση για προληπτικό πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον της Βόρειας Κορέας θα πρέπει να ληφθεί από τον πρόεδρο Τραμπ.

Ο αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε ότι η χώρα του θα «ενισχύσει» τη στρατιωτική της ισχύ προκειμένου να απαντήσει στη βορειοκορεάτικη απειλή.

Στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ των δύο ανδρών ο Τραμπ τόνισε ότι η Ουάσινγκτον βρίσκεται στο πλευρό της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας «απέναντι στη σοβαρή απειλή που εξακολουθεί να αποτελεί η Βόρεια Κορέα».