Πυρκαγιές στα νότια της Γαλλίας, απομακρύνθηκαν χιλιάδες κατασκηνωτές (video)

Μετά τον καύσωνα και τις βροχές, απανωτές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τη Δευτέρα (15/05) στη νότια Γαλλία. Αναζωπυρώθηκαν λόγω των θυελλωδών ανέμων, κυρίως κοντά στο Περπινιάν, όπου περισσότεροι από 2.500 παραθεριστές απομακρύνθηκαν από τα κάμπινγκ τους.

Σύμφωνα με τη νομαρχία, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, ενώ οι κατασκηνωτές έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή μέρη. Στο Αρζέλ Σιρ Μερ, η φωτιά, τα αίτια της οποίας δεν έχουν καθοριστεί, ξέσπασε νωρίς το απόγευμα, ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι άνω των 70 χλμ/ώρα. Το βράδυ είχε περιοριστεί, αλλά δεν είχε τεθεί υπό έλεγχο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταμέτρησαν τουλάχιστον 11 εστίες φωτιάς. Η περιοχή του Αρζέλ σιρ Μερ, που ονομάζεται συχνά η «πρωτεύουσα του κάμπινγκ», βλέπει τον πληθυσμό της να αυξάνεται το καλοκαίρι από τους 10.000 κατοίκους στους 150.000. Σε απόσταση περίπου 90 χλμ βορειότερα, στο διαμέρισμα Οντ, περίπου 2.500 στρέμματα δασικής έκτασης και χαμηλής βλάστησης κάηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Η φωτιά εξαπλώνεται με αργούς ρυθμούς» και 300 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πυροσβεστική υπηρεσία, γύρω στις 19.00 ώρα Ελλάδας. Και εκεί δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, ούτε για κατοικίες που απειλούνται.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook