Ψεύτικη η απειλή για βόμβα στη Μαδρίτη – Επέστρεψαν στον ουρανοξύστη οι εργαζόμενοι

Ψεύτικος ήταν ο συναγερμός σχετικά με την προειδοποίηση για βόμβα, που προκάλεσε την εκκένωση ουρανοξύστη στη Μαδρίτη, στον οποίο στεγάζονται τέσσερις πρεσβείες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ισπανικής αστυνομίας.

«Διαπιστώσαμε πως ο συναγερμός ήταν ψεύτικος», έκανε γνωστό η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter, προσθέτοντας πως διεξάγει έρευνες για «την προέλευση του τηλεφωνήματος».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, η «απειλή» είχε διατυπωθεί στην αυστραλιανή πρεσβεία. Αυτή η τελευταία ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter πως θα παραμείνει «κλειστή για το υπόλοιπο της ημέρας».

Μετά την απειλή, ο ουρανοξύστης Torrespacio, στον οποίο στεγάζονται επίσης οι πρεσβείες της Βρετανίας, του Καναδά και της Ολλανδίας, εκκενώθηκε ώστε να μπορέσει η αστυνομία να τον επιθεωρήσει. Ομάδες πυροσβεστών και υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης εστάλησαν επίσης επιτόπου.

Οι εργαζόμενοι άρχισαν να επιστρέφουν στο κτήριο γύρω στις 14:00 (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας), μετά τη λήξη του συναγερμού.

Η εκκένωση αυτού του ουρανοξύστη των 57 ορόφων πραγματοποιήθηκε με ηρεμία μέσα σε 5 με 10 λεπτά. Βρίσκεται στο Paseo de la Castellana, που διασχίζει τη Μαδρίτη από βορρά προς νότο. Έχει ύψος 235 μέτρων και αποτελεί μέρος ενός συνόλου τεσσάρων ουρανοξυστών που αποτελούν ένα επιχειρηματικό κέντρο στο βόρειο τμήμα της ισπανικής πρωτεύουσας.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook