Πριγκίπισσα του Ukok: H 2.500 ετών μούμια με τα τατουάζ και την… αρχαία κατάρα (εικόνες – video)

Μια «πριγκιπική» μούμια που είχε διατηρηθεί στον πάγο εκτίθεται για πρώτη φορά σε ένα μουσείο που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου ήταν θαμμένη, παρά τις εκκλήσεις κατοίκων να επανατοποθετηθεί στο έδαφος, καθώς υπάρχει η φήμη ότι κουβαλά μια αρχαία κατάρα.

Η 2.500 ετών μούμια που αποκαλείται «Σιβηριανή Παγωμένη Κόρη» (“Siberian Ice Maiden), βρέθηκε διατηρημένη σε εξαιρετική κατάσταση το 1993 στα Όρη Altay.

Μια ομάδα Ρώσων αρχαιολόγων βρήκαν την «Πριγκίπισσα του Ukok» θαμμένη μαζί με έξι άλογα, ενώ στο δέρμα της είχαν διατηρηθεί πολύ καθαρά αρχαία τατουάζ με ζωϊκές απεικονίσεις.
Επίσης, δίπλα στη γυναίκα βρέθηκε θαμμένη και μια μικρή ποσότητα κάναβης.

tumblr_ndv3o9bdGm1tr3d06o1_1280

Το σημείο όπου βρέθηκε, βρίσκεται κοντά στα σύνορα μεταξύ Καζακστάν, Μογγολίας και Κίνας, και η τοπική γερουσία θεωρεί ότι η εκταφή της πριγκίπισσας απελευθέρωσε μια αρχαία κατάρα που φέρνει φυσικές καταστροφές. Η υπόθεση μάλιστα έφτασε στα δικαστήρια, τα οποία τελικά στήριξαν την πλευρά της επιστήμης και όχι της μεταφυσικής.

Μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες ερευνούσαν τη μούμια στο Νοβοροσίσκ. Τα αποτελέσματα του DNA, μάλιστα έδειξαν ότι κατά πάσα πιθανότητα, η πριγκίπισσα κατάγεται από τα νομαδικά φύλα των αρχαίων Σκυθών.

Πηγή: RΤ

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook