«Πολύ σοβαρή η ανθρωπιστική κρίση στη Ράκα», προειδοποιούν οι ΜΚΟ

 

Σοβαρότερη” από ποτέ είναι η ανθρωπιστική κρίση στη Ράκα της βόρειας Συρίας, απ’όπου εκδιώχθηκαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως προειδοποίησε η μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children: “Η επιχείρηση στη Ράκα μπορεί να έφτασε στο τέλος της, όμως η ανθρωπιστική κρίση είναι σοβαρότερη από ποτέ”, τόνισε η διευθύντρια της ΜΚΟ για τη Συρία, Σόνια Κους. “Περίπου 270.000 άνθρωποι που έφυγαν για να γλιτώσουν από τις μάχες χρειάζονται κατεπειγόντως βοήθεια και οι (προσφυγικοί) καταυλισμοί είναι υπερπλήρεις”, πρόσθεσε.

Δείτε επίσης: «Έπεσε» η Ράκα, η πρωτεύουσα του χαλιφάτου των τζιχαντιστών (εικόνες)

Οι περισσότερες από τις οικογένειες που ζούσαν στη Ράκα δεν έχουν πλέον σπίτι και θα αναγκαστούν να ζήσουν σε καταυλισμούς για μήνες ή και χρόνια, επισήμανε η Κους. Πρόσθεσε ότι πολύ σοβαρή είναι η ανθρωπιστική κρίση και στη γειτονική επαρχία Ντέιρ Εζόρ, όπου δεκάδες χιλιάδες άμαχοι έχουν εκτοπιστεί από τις μάχες εναντίον του ΙΚ.
Στη Ράκα θα χρειαστούν “μεγάλες επενδύσεις” για να ανοικοδομηθεί η πόλη και να μπορέσουν να παιδιά να ξαναπάνε στο σχολείο, τόνισε.

“Πολλά παιδιά έχουν εφιάλτες, αφού βίωσαν την αποτροπιαστική βία και θα χρειαστούν ψυχολογική υποστήριξη”, κατέληξε η οργάνωση, πρωταρχικό μέλημα της οποίας είναι η παροχή βοήθειας στα μικρά παιδιά.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)