Στην Ουγγαρία διέφυγε ο Γκρούεφσκι για να αποφύγει τη φυλακή – Καταγγέλλει απειλές
  • Εμφανίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ με μια ανάρτηση στο facebook
  • «Τις τελευταίες ημέρες έχω δεχτεί αναρίθμητες απειλές για τη ζωή μου. Βρίσκομαι στη Βουδαπέστη τώρα και ζήτησα πολιτικό άσυλο από τις Αρχές της Ουγγαρίας»
  • Ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ διατηρεί στενούς δεσμούς με τον ακροδεξιό πρωθυπουργός της Ουγγαρίας
  • Σε βάρος του η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης προκειμένου να εκτίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών που του επιβλήθηκε

Πολιτικό άσυλο στην Ουγγαρία έχει ζητήσει ο πρώην πρωθυπουργός Νικολά Γρούεφσκι, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο facebook, υποστηρίζοντας ότι έχει δεχθεί πολλές απειλές για την ζωή του τις τελευταίες ημέρες, ενώ Αρχές των Σκοπίων είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τον εντοπίσουν.

«Τις τελευταίες ημέρες έχω δεχτεί αναρίθμητες απειλές για τη ζωή μου. Βρίσκομαι στη Βουδαπέστη τώρα και ζήτησα πολιτικό άσυλο από τις Αρχές της Ουγγαρίας. Θα παραμείνω πάντα πιστός στον σκοπό της Μακεδονία. Δεν θα εγκαταλείψω», είναι το μήνυμα που έστειλε μέσω facebook.

Όπως είναι γνωστό, όλα τα προηγούμενα χρόνια που ήταν πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ και το κόμμα του βρισκόταν στην εξουσία, διατηρούσε στενούς δεσμούς με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης προκειμένου να εκτίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών που του επιβλήθηκε.

Αστυνομικές δυνάμεις μετέβησαν δύο φορές χθες το βράδυ στο σπίτι του Γκρούεφσκι, στα Σκόπια, προκειμένου να τον συλλάβουν, όμως αυτός δεν βρισκόταν εκεί.

Έπειτα από εικασίες που μετέδωσαν φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, κατά τις οποίες πιθανόν ο Γκρούεφσκι βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του VMRO-DPMNE, στα Σκόπια, του οποίου διετέλεσε πρόεδρος επί 14 χρόνια, αστυνομική δύναμη μετέβη αργά το βράδυ της Δευτέρας έξω από τα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έκανε έλεγχο σε διερχόμενα αυτοκίνητα, χωρίς ωστόσο να τον εντοπίσουν.

Το VMRO-DPMME κατήγγειλε ένα «κυνήγι μαγισσών» και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ο Νίκολα Γκρούεφσκι βρήκε «καταφύγιο» στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ενώ κάλεσε την αστυνομία, σε περίπτωση που διαθέτει εισαγγελικό ένταλμα, να εισέλθει στο εσωτερικό των γραφείων του κόμματος, προκειμένου να διαπιστώσει ότι ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δεν βρίσκεται στον χώρο.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook