Οργή Τραμπ από το νέο τουρκικό «όχι» για τον πάστορα: Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα
  • Η νέα άρνηση τουρκικού δικαστηρίου σε αίτημα για απελευθέρωση του πάστορα προκαλεί τις ΗΠΑ
  • Η άρνηση έρχεται μία μέρα μετά τις απειλές για νέες κυρώσεις
  • «Θα έπρεπε να μας τον έχουν δώσει πίσω» τονίζει ο Τραμπ
  • «Δεν έχουμε δει το τέλος ακόμα», απειλεί

Την οργή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε το νέο «όχι» από πλευράς Τουρκίας στην απελευθέρωση του πάστορα, αφού ο αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα αποδεχτεί την κράτηση του χριστιανού πάστορα από τις τουρκικές αρχές «χωρίς να κάνει τίποτα», μία ημέρα αφότου ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών απείλησε την Άγκυρα με νέες κυρώσεις.

«Θα έπρεπε να μας τον έχουν δώσει πίσω εδώ και πολύ καιρό και η Τουρκία, κατά την άποψή μου, ενήργησε πολύ, πολύ άσχημα» είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

«Επομένως, δεν έχουμε δει ακόμη το τέλος αυτής της ιστορίας. Δεν πρόκειται να το δεχτούμε χωρίς να κάνουμε τίποτα. Δεν μπορούν να παίρνουν τους ανθρώπους μας», συνέχισε.

Το νέο «όχι» τουρκικού δικαστηρίου

Νωρίτερα σήμερα, η Τουρκία αρνήθηκε και πάλι να άρει τον κατ’ οίκον περιορισμό του αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, κλιμακώνοντας ακόμη περισσότερο την ένταση με τις ΗΠΑ.

Ο Μπράνσον, πάστορας της Ευαγγελικής Εκκλησίας που διαμένει στη Σμύρνη, δικάζεται στην Τουρκία με κατηγορίες για τρομοκρατία. Η υπόθεσή του βρίσκεται τώρα στο κέντρο της διπλωματικής κρίσης ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ που έχει προκαλέσει την κατάρρευση της τουρκικής λίρας.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook