Οργή Τουρκίας για τους εννέα Κούρδους: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε καταφύγιο τρομοκρατών
  • Η Τουρκία επιτίθεται στην ελληνική δικαιοσύνη
  • «Απαράδεκτη συμπάθεια και βοήθεια της Ελλάδας προς συγκεκριμένες οργανώσεις»

Η αθώωση των εννέα Κούρδων, που είχαν συλληφθεί το Νοέμβριο του 2017 στην Ελλάδα, λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C, προκάλεσε την οργή της Τουρκίας, η οποία εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της ελληνικής δικαιοσύνης.

Κάνει λόγο για «απαράδεκτη συμπάθεια, ανοχή και βοήθεια» της Ελλάδας προς συγκεκριμένες οργανώσεις που η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατικές.

«Με ανησυχία παρατηρούμε πως η Ελλάδα έχει γίνει ασφαλές καταφύγιο για τις τρομοκρατικές οργανώσεις DHKP-C, PKK και FETΟ. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η συμπάθεια, ανοχή και βοήθεια που παρέχεται στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις υποσχέσεις για την διεθνή καταπολέμηση της τρομοκρατίας» ,τόνισε χθες, Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπ. Εξωτερικών Χαμί Άκσοϊ.

Σημειώνει ότι «η απόφαση αθώωσης των εννέα μελών του DHKP-C που συνελήφθησαν το 2017 από την ελληνική αστυνομία με σοβαρά ευρήματα για επίθεση εναντίον του Ερντογάν και για τα οποία έχουν ζητήσει την έκδοση τους στην Τουρκία καθώς υπάρχουν εντάλματα σύλληψης εναντίον τους, δείχνει για ποιο λόγο στην Ελλάδα έχουν φωλιάσει τρομοκρατικά στοιχεία».

Αναφέρει τέλος ότι η DHKP-C βρίσκεται στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων της ΕΕ και για τον λόγο αυτό η απόφαση του δικαστηρίου έχει ξεκάθαρα διακόψει και την προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας στην Ευρώπη.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook