Οργή της Ρωσίας ενάντια στις ΗΠΑ – «Ωμή προβοκάτσια οι κατηγορίες για πυρηνικές δοκιμές»

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της ρωσικής διπλωματίας ενάντια στις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι ότι πραγματοποιεί πυρηνικές δοκιμές. Το ρωσικό ΥΠΕΞ τόνισε ότι αυτές οι δηλώσεις είναι  «ανεδαφικές» και «ωμή προβοκάτσια».

«Βλέπουμε τις δηλώσεις των ΗΠΑ, περί πιθανών πυρηνικών δοκιμών υπερβολικά μικρής ισχύος ως ωμή προβοκάτσια. Τέτοιου είδους κατηγορίες είναι εντελώς ανεδαφικές και αποσκοπούν στο να επιχειρήσουν να αμαυρώσουν εκ νέου την χώρα μας» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία προσθέτει «ότι παρόμοιες επιθέσεις στις οποίες συμμετέχουν και διεθνή μέσα ενημέρωσης, δυστυχώς έχουν καταστεί σύνηθες φαινόμενο».

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας Πληροφοριών (DIA), ο υποστράτηγος Ρόμπερτ Άσλεϊ, δήλωσε την Τετάρτη 29 Μαΐου ότι η Ρωσία «πιθανόν» να διεξάγει χαμηλού επιπέδου πυρηνικές δοκιμές οι οποίες παραβιάζουν τη Συνθήκη για την Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBT).

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ακόμη ότι ο στόχος παρόμοιων προκλήσεων είναι προφανής και συνίσταται στο να αποσπάσει την προσοχή από το ότι οι ίδιες οι ΗΠΑ αρνούνται να επικυρώσουν τη Συνθήκη για την Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBT). «Πολύ περισσότερο, δεν αποκλείεται -συνεχίζει η ανακοίνωση- η Ουάσιγκτον πίσω από την κάλυψη να προετοιμάζεται για τις δικές της πυρηνικές δοκιμές ευρείας κλίμακας».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook