«Ο Τραμπ με χαρακτήρισε στυγνό δολοφόνο», αποκάλυψε ο Γιούνκερ

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει ακούσει να αναφέρονται στο πρόσωπό του με ποικίλους χαρακτηρισμούς κατά τη διάρκεια της θητείας του τόσο στον πρωθυπουργικό θώκο του Λουξεμβούργου όσο και στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

O πρόεδρος της Κομισιόν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην περιφερειακή Βουλή της Βαυαρίας αποκάλυψε  ότι ο Τραμπ τον χαρακτήρισε στυγνό δολοφόνο.

 «Ο Τραμπ μού είπε την περασμένη εβδομάδα “Ζαν Κλοντ, είσαι ένας στυγνός δολοφόνος”» περιέγραψε ο επικεφαλής της Κομισιόν, αναφερόμενος στις εργασίες της συνόδου των G7, οι οποίες έλαβαν χώρα στις 8 και 9 Ιουνίου, στον Καναδά.

«Είναι η πρώτη φορά που το Λουξεμβούργο αποτελεί τόσο μεγάλο κίνδυνο για τις ΗΠΑ. Νομίζω ότι το εννοούσε ως κομπλιμέντο, αλλά δεν είμαι βέβαιος» συνέχισε ο Γιούνκερ, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η σύνοδος των G7 κατέληξε σε ναυάγιο, αποτυγχάνοντας να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των ΗΠΑ και της Ε.Ε., μετά την επιβολή των αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Ευρώπη.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους δασμούς αναπάντητους, δεν έχω καμία διάθεση για πόλεμο, αλλά δεν αποδέχομαι να μας υποδεικνύουν άλλοι τι θα πρέπει να κάνουμε στην Ευρώπη» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Είμαστε μια ανεξάρτητη ήπειρος και πολλοί πολέμησαν γι’ αυτό» κατέληξε.