Ο Τραμπ κήρυξε τον πόλεμο στους Ρεπουμπλικάνους που αντιτάχθηκαν στην κατάργηση του Obamacare

Ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση των Ρεπουμπλικάνων που τάχθηκαν κατά του νομοσχεδίου που θα καταργούσε το Obamacare και οδήγησαν στην απόσυρσή του είναι ο Ντόναλντ Τραμπ καθώς τους προειδοποίησε ότι θα εμποδίσει την επανεκλογή τους αν δεν συμμορφωθούν.

“Το Freedom Caucus (η ομάδα των υπερσυντηρητικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων) θα βλάψει ολόκληρη τη ρεπουμπλικανική ατζέντα αν δεν ενταχθούν (οι βουλευτές του) στην ομάδα και γρήγορα. Πρέπει να τους πολεμήσουμε, και τους Δημοκρατικούς, το 2018″, έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Με αυτό το μήνυμα που στρέφεται κατά των αιρετών του ίδιου του κόμματός του –γεγονός πρωτοφανές για Αμερικανό πρόεδρο– ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι είναι έτοιμος να υποστηρίξει τους αντιπάλους τους στις προκριματικές εκλογές ενόψει των εκλογών του 2018.

Το House Freedom Caucus έχει περίπου 30 μέλη. Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέδειξε αυτήν την ομάδα ως υπεύθυνη για την απόρριψη του νομοσχεδίου του που θα αντικαθιστούσε τον νόμο περί της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του προκατόχου του, του Μπαράκ Ομπάμα.

Με το σημερινό μήνυμα, έκανε ένα βήμα παραπάνω, εξισώνοντας τους σκληροπυρηνικούς Ρεπουμπλικάνους με τους Δημοκρατικούς, γεγονός που αντικατοπτρίζει το πόσο “προδομένος” αισθάνθηκε από την αποτυχία της πρώτης μεγάλης νομοθετικής πρωτοβουλίας που χαρακτηρίστηκε ως πολιτική ήττα του Αμερικανού προέδρου.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)