Ο Τουσκ δεν εγκαταλείπει το «όνειρο» για την ακύρωση του Brexit
Ο Ντόναλντ Τουσκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ συνεχίζει να επιμένει, μάλλον ο μόνος πια, πως το αδιέξοδο του Brexit μπορεί να οδηγήσει, ίσως από κάποιο θαύμα, στην ανάκληση της απόφασης αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωζωνη.  Η προηγούμενη συζήτηση των 27 είχε δώσει παράταση λίγων μηνών.

Μάλιστα, την Τρίτη 16 Απριλίου, ζήτησε  να μην «εγκαταλειφθεί το όνειρο ότι η Βρετανία είναι πιθανόν να ανακαλέσει την απόφαση για αποχώρηση από την ΕΕ».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τουσκ  μίλησε έτσι ως απάντηση δήλωσε ότι απαντά στη δήλωση ενός ηγέτη κράτους, ο οποίος προειδοποίησε τους «ονειροπόλους» να μην σκεφθούν ότι το «Brexit θα μπορούσε να ανατραπεί».

«Σε αυτή τη μάλλον δύσκολη στιγμή στην ιστορία μας, χρειαζόμαστε ονειροπόλους και όνειρα. Δεν μπορούμε να ενδώσουμε στη μοιρολατρία. Τουλάχιστον εγώ δεν θα σταματήσω να ονειρεύομαι μια καλύτερη και ενωμένη Ευρώπη», δήλωσε.

Δεν ήταν άμεσα σαφές σε ποιον ηγέτη αναφερόταν, αλλά ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ήταν αυτός που ξεχώρισε στη σύνοδο καθώς πίεσε να δοθούν στη Βρετανία μόλις μερικές ακόμα εβδομάδες για να αποφασίσει εάν θα αποχωρήσει με ή χωρίς συμφωνηθέντες όρους

Ο Τουσκ δήλωσε: «Γνωρίζω ότι, και στις δύο πλευρές της Μάγχης, όλοι, συμπεριλαμβανομένου και εμού, έχουν εξουθενωθεί με το Brexit, το οποίο είναι απολύτως κατανοητό. Ωστόσο, αυτό δεν είναι δικαιολογία για να πούμε ‘Ας τελειώνουμε με αυτό’, μόνο και μόνο επειδή είμαστε κουρασμένοι».

(Mε πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook