Ο Πούτιν αρνήθηκε επέμβαση της Ρωσίας στις εκλογές των ΗΠΑ (video)

Ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε πως η χώρα του έχει πολλούς φίλους στις Ηνωμένες Πολιτείες και πως οι διαταραγμένες σχέσεις της με την Ουάσινγκτον θα επιστρέψουν κάποια στιγμή στην ομαλότητα.

Ο Πούτιν αρνήθηκε πως η Ρωσία επενέβη στις περυσινές αμερικανικές προεδρικές εκλογές και δήλωσε πως οι επαφές που είχαν ρώσοι διπλωμάτες στις ΗΠΑ ήταν απλώς μέρος της συνηθισμένης δουλειάς τους.

Ισχυρισμοί περί του αντιθέτου είναι «ψέματα» και «προκλήσεις», τόνισε ο ρώσος πρόεδρος.

Στη παρέμβασή του, ο ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε και στα ζητήματα αξιοποίησης της Αρκτικής, της διεθνούς συνεργασίας στην Αρκτική, στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής.

Αναφερόμενος μάλιστα στο τελευταίο αυτό θέμα είπε ότι «η στρατιωτική δραστηριότητα της Ρωσίας έχει αποκλειστικά τοπικό χαρακτήρα, ενώ ότι κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Αλάσκα, έχει παγκόσμιο χαρακτήρα», υποστηρίζοντας ότι τα συστήματα αντιπυραυλική άμυνας που αναπτύσσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες εκεί, δεν συνιστούν απλά ένα αμυντικό σύστημα, «αλλά μέρος του πυρηνικού τους οπλοστασίου που μεταφέρθηκε στην περιφέρεια».

Ο Πούτιν δεν παρέλειψε μεταξύ άλλων να αναφερθεί και στο επίμαχο θέμα των τελευταίων διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 26 Μαρτίου στην Ρωσία και είχαν ως σύνθημα την καταπολέμηση της διαφθοράς.

«Κι εγώ είμαι κατά της διαφθοράς» είπε, προσθέτοντας ότι οι διαδηλωτές δεν πρέπει να παραβιάζουν τον νόμο και να χρησιμοποιούν τον πόλεμο κατά της διαφθοράς στις πολιτικές τους εκστρατείες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters)