Ο «Μεγάλος Αδερφός» ήρθε για τους δημόσιους υπαλλήλους της Ιταλίας – Με δαχτυλικά αποτυπώματα θα γίνεται πλέον η προσέλευση
Τις παραδοσιακές κάρτες προσέλευσης στην Ιταλία θα αντικαταστήσει ένας μηχανισμός αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων, προκειμένου να τελειώσει η παραδοσιακή «τεμπελιά» κάποιων υπαλλήλων του Νότου, οι οποίοι έβαζαν συναδέλφους τους να «χτυπούν κάρτα» στη θέση τους.

Το σχέδιο φαντάζει δυστοπικό, όπως γίνεται ήδη πραγματικότητα από τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, και μένει μόνο η έγκριση της  αρμόδιας επιτροπής προσωπικών δεδομένων για να εξακριβωθεί η συνταγματικότητά του. Έτσι αναμένεται πως θα κατατεθεί για έγκριση μέσα στον Σεπτέμβριο.

«Είμαι ευτυχής που ένας νόμος προβλέπει τη δραστική μείωση του χρόνου διεξαγωγής των διαγωνισμών, τις νέες υποδομές σε στρατηγικούς τομείς της δημόσιας διοίκησης, βοήθεια προς τις διευθύνσεις που έχουν ανάγκη και μία επιτέλους αποτελεσματική μέθοδο για την καταπολέμηση των απουσιών από την εργασία. Έως σήμερα, είναι γεγονός, τη γλιτώνανε πολλοί. Σήμερα με τα δακτυλικά αποτυπώματα και τη βιντεοπαρακολούθηση θα αποτρέπουμε το φαινόμενο αυτό. Τελείωσε η εποχή της εξαπάτησης», ανακοίνωσε η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Τζούλια Μποντζόρνο.

Η ίδια προσέθεσε πως ήλθε το τέλος της «συναδελφικής αλληλεγγύης» για το κτύπημα της καρτέλας από συνάδελφο όταν κάποιος δεν προσέρχεται στην εργασία του, αναφερόμενη σε μία μεγάλου εύρους παρόμοια υπόθεση που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας στο νοσοκομείο της Μολφέτα, κοντά στο Μπάρι, η οποία προκάλεσε εισαγγελική έρευνα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook