Νέες προκλήσεις από Γιλντιρίμ – Τσαβούσογλου: Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα

  • Ο τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό σε ακατοίκητη βραχονησίδα στο Αιγαίο
  • Σύμφωνα με τις δηλώσεις του η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από βραχονησίδα
  • Έκανε λόγο για προκλήσεις από την ελληνική πλευρά
  • «Είμαστε έτοιμοι να απαντάμε σε όλες τις προκλήσεις», προειδοποίησε στη συνέχεια
  • Στο ίδιο μοτίβο οι δηλώσεις του τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Τούρκοι κομάντο κατέβασαν την ελληνική σημαία
  • Τρεις νεαροί έφτασαν με φουσκωτό την Παρασκευή στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» και φέρεται να ύψωσαν την ελληνική σημαία
  • Η συγκεκριμένη βραχονησίδα είναι μεταξύ των βραχονησίδων που αμφισβητούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο
  • Πηγές από το υπουργείο Άμυνας αμφισβητούν όλα όσα είπε ο τούρκος πρωθυπουργός
  • «Δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος», τονίζει ο Τζανακόπουλος
  • Υπό διερεύνηση το περιστατικό

«Ανεβάζει» κατά πολύ τους τόνους ο τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά και εξαπολύει επίθεση κατά της Ελλάδας, αναφερόμενος σε ένα περιστατικό όπου το τουρκικό λιμενικό κατέβασε την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» στο Αιγαίο.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό σε ακατοίκητη ελληνική βραχονησίδα, όπου σύμφωνα με αυτόν, το τουρκικό λιμενικό κατέβασε την ελληνική σημαία, η οποία την Παρασκευή φέρεται να είχε υψωθεί από τρεις νεαρούς άνδρες.

Το περιστατικό

Ο τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κίνηση που έγινε στις 13 Απριλίου από τρεις νεαρούς Φουρνιώτες οι οποίοι με φουσκωτό έφτασαν στην βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος» και ύψωσαν την ελληνική σημαία.

Το θέμα μάλιστα έκανε τον γύρο των τουρκικών ΜΜΕ καθώς η συγκεκριμένη βραχονησίδα είναι μεταξύ των βραχονησίδων που αμφισβητούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο. 

Επίθεση Γιλντιρίμ: Οι γείτονες μας ανεβάζουν την ένταση

Ο τούρκος πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε ότι γίνονται κάποιες ενέργειες στο Αιγαίο για να αυξηθεί η ένταση στην περιοχή και μάλιστα μίλησε για περιστατικό τύπου Ιμίων.

«Υπάρχουν κάποιες βραχονησίδες οι οποίες είναι ασαφές σε ποιον ανήκουν, όπως και τα Ίμια», σημείωσε στη συνέχεια ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ελλάδας τονίζοντας ότι:  «Οι γείτονες μας ανεβάζουν την ένταση».

«Συμβουλεύουμε την Ελλάδα στο πλαίσιο της καλής γειτονίας να σταματήσει τις προβοκάτσιες», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είμαστε έτοιμοι να απαντάμε σε όλες τις προκλήσεις», προειδοποίησε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Στο ίδιο μοτίβο οι δηλώσεις Τσαβούσογλου: Tούρκοι κομάντο κατέβασαν την ελληνική σημαία

Μετά τον τούρκο πρωθυπουργό και ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο περιστατικό, σημειώνοντας ότι τούρκοι κομάντο κατέβασαν την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα.

Τι αναφέρουν πηγές του υπουργείου Άμυνας – Υπό διερεύνηση το περιστατικό

Πηγές από το υπουργείο Άμυνας αμφισβητούν όλα όσα είπε ο τούρκος πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι διερευνούνται.

Αναφορικά με τη φωτογραφία των τριών Ελλήνων, οι οποίοι φέρεται να τοποθέτησαν την ελληνική σημαία στο νησί, υψηλόβαθμό στέλεχος του υπουργείο έλεγε ότι κανείς δεν γνωρίζει τίποτα για την εν λόγω φωτογραφία. «Δεν ξέρουμε αν είναι αληθινή, δεν ξέρουμε πότε τραβήχτηκε και δεν ξέρουμε αν πρόκειται για ελληνικό έδαφος».


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook