Νέα πρόκληση Ακάρ: «Οι γείτονές μας να μαζέψουν τα μυαλά τους – Δεν φεύγουμε από την Κύπρο»
  • Νέο απειλητικό μήνυμα προς την ελληνική πλευρά
  • Κάλεσε την Ελλάδα να… «μαζέψει τα μυαλά» της και επέμεινε ότι η Τουρκία δεν θα φύγει από την Κύπρο
  • Χαρακτήρισε τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ως εγγυήτρια δύναμη του νησιού

Κάποιος να τον μαζέψει… Σε μία νέα προκλητική δήλωση προέβη ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Στην Αμμόχωστο βρέθηκε σήμερα Σάββατο (10/08) ο Χουλουσί Ακάρ που συνεχίζει την περιοδεία του στα κατεχόμενα.

Με περίσσιο θράσος κάλεσε την Ελλάδα να… «μαζέψει τα μυαλά» της και επέμεινε ότι η Τουρκία δεν θα φύγει από την Κύπρο. Ακόμα, επανάλαβε ότι η στάση της Άγκυρας «είναι όπως και πριν 45 χρόνια» και πως η Κύπρος «είναι εθνικό μας θέμα».

Ο Ακάρ επισκέφθηκε στρατιωτικές μονάδες στα Κατεχόμενα, ενώ επισκέφθηκε και την Αμμόχωστο, δείχνοντας για μία ακόμη φορά ότι η Αγκυρα στηρίζει τα σχέδια των Τουρκοκύπριων για να ανοίξουν τα Βαρώσια, χωρίς την ανάμειξη της Λευκωσίας.

«Να μην δοκιμάσει κανένας την ισχύ μας, γιατί το τίμημα θα είναι μεγάλο»

Με μία… τρομοκρατική δήλωση, από τα Κατεχόμενα, ο Χουλουσί Ακάρ είχε στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση

«Να μην δοκιμάσει κανένας την ισχύ μας, γιατί το τίμημα θα είναι μεγάλο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όταν μιλάμε εμείς για ειρήνη, κάποιοι το θεωρούν αδυναμία. Όταν χρειαστεί, παίρνουμε το δίκιο μας και δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ. «Για αυτό πρέπει οι γείτονές μας να μαζέψουν τα μυαλά τους και να δουν τα γεγονότα αντικειμενικά», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στις γεωτρήσεις που κάνει η Τουρκία ανοιχτά της Κύπρου. «Είμαστε υπέρ της ειρήνης και της καλής γειτονίας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο», ανέφερε ακόμη ο Ακάρ, που σε άλλο σημείο των δηλώσεών του επεσήμανε ότι «η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα υιοθέτησε μια πιο αντικειμενική προσέγγιση στα γεγονότα, βλέποντας τα μαθήματα από το παρελθόν».

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να παραμείνουν στο νησί»

«Ως εγγυήτρια δύναμη ικανοποιούμε όλες τις υποχρεώσεις μας. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να παραμείνουν στη νησί. Είναι απαραίτητη η παρουσία τους», τόνισε ακόμη ο Χουλουσί Ακάρ, ενώ μέσω νέων διαβουλεύσεων για το Κυπριακό. Ακόμη, τόνισε τη σημασία της πολιτικής ισότητας και ασφάλειας για τους Τουρκοκύπριους.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook