Μπαράζ επιθέσεων σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα – Τουλάχιστον 200 νεκροί (video)
  • Πάνω από 400 είναι οι τραυματίες
  • Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν και 35 ξένοι πολίτες
  • Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί οκτώ εκρήξεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία της πρωτεύουσας και κοντινών περιοχών
  • Το υπουργείο Άμυνας της χώρας επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας 12 ωρών
  • Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν και τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν στη διάρκεια εφόδου που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι στο Κολόμπο

Κύμα επιθέσεων σημειώθηκε σε εκκλησίες και ξενοδοχεία της Σρι Λάνκα, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 200 ανθρώπων, ανακοίνωσε η αστυνομία του Κολόμπο. Παράλληλα, πάνω από 400 είναι οι τραυματίες. Σύμφωνα με τις αρχές μεταξύ των νεκρών υπάρχουν και 35 ξένοι πολίτες.

Παράλληλα, επτά άνθρωποι συνελήφθησαν και τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν στη διάρκεια εφόδου που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι στο Κολόμπο.

«Συνολικά έχουμε πληροφορίες για 207 νεκρούς από όλα τα νοσοκομεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή, 450 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ρούουαν Γκουνασεκέρα, στους δημοσιογράφους στο Κολόμπο.

Δύο νέες εκρήξεις σημειώθηκαν στο Κολόμπο, η πρώτη σε ξενοδοχείο στην Ντεϊουάλα, προκαλώντας δύο θανάτους και η δεύτερη από έναν καμικάζι σε κτήριο στην Ορουγκονταουάτα, προκαλώντας τον θάνατο τριών αστυνομικών.

Νωρίτερα σημειώθηκαν άλλες έξι εκρήξεις, σε τρεις εκκλησίες και τρία ξενοδοχεία στο Κολόμπο και σε κοντινές περιοχές.

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στις εκκλησίες του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο και του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο, μία πόλη βορείως της πρωτεύουσας. Στόχο αποτέλεσε και μία τρίτη εκκλησία στη Μπατικαλόα, στα ανατολικά.
Επίσης, στο Κολόμπο επλήγησαν τρία ξενοδοχεία, τα Shangri-La, Kingsbury Hotel και Cinnamon Grand Colombo.

Το υπουργείο Άμυνας επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας 12 ωρών, από τις 18:00 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδας) έως τις 06:00 τοπική ώρα της Δευτέρας (03:30 ώρα Ελλάδας).

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι απαγόρευσε την πρόσβαση σε βασικούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης καθώς και σε υπηρεσίες μηνυμάτων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP – Reuters)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook