Μπόρις Τζόνσον και Τζέρεμι Χαντ οι τελικοί διεκδικητές για την πρωθυπουργία στη Βρετανία (video)
Μπόρις Τζόνσον και Τζέρεμι Χαντ είναι, τελικά, οι δύο μονομάχοι για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι στη θέση του Πρωθυπουργού στη Μεγάλη Βρετανία, μετά και την 5η ψηφοφορία στον αγώνα για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος. Εκτός στη σχετική μάχη για τον νέο ηγέτη των Τόρις έμεινε ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκοβ. Η τελική αναμέτρηση θα γίνει τον επόμενο μήνα και θα αποφασίσουν τα 160.000 μέλη του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο Μπόρις Τζόνσον, πρώην Υπουργός Εξωτερικών έλαβε 160 ψήφους και ο Τζέρεμι Χαντ, νυν Υπουργός Εξωτερικών 77, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Μάικλ Γκοβ που έλαβε 75 ψήφους στον πέμπτο και τελευταίο γύρο της ψηφοφορίας. O υπουργός Εσωτερικών Σάζιντ Τζάβιντ, έμεινε εκτός μάχης στην τέταρτη ψηφοφορία.

Όπως είπαμε στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας διαδοχής, οι δύο αντίπαλοι θα απευθυνθούν με προεκλογικές καμπάνιες στην βάση του κόμματος, προσπαθώντας να κερδίσουν την υποστήριξη των 160.000 μελών του κόμματος, που θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφο.

Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί την εβδομάδα που ξεκινά στις 22 Ιουλίου, ενώ ήδη ο αρμόδιος κοινοβουλευτικών υποθέσεων των Συντηρητικών ανακοίνωσε ότι η θερινή διακοπή των εργασιών του κοινοβουλίου θα ξεκινήσει στις 25 Ιουλίου.

Ο Τζέρεμι Χαντ υποστήριξε την παραμονή στην Ευρώπη και συγκέντρωσε τις ψήφους των βουλευτών που θέλουν ένα πιο ήπιο brexit. Ο Μπόρις Τζόνσον τήρησε πιο σκληρή γραμμή αναφέροντας στο ότι φεύγει από την ευρωπαϊκή Ένωση στις 31/10 με ή χωρίς συμφωνία.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook