Μήνυμα υποστήριξης από Κέλερ – Η Ε.Ε. πρέπει να αλλάξει πολιτική απέναντι στο ελληνικό χρέος

  • «Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής κυρίως απέναντι στο ελληνικό χρέος»
  • «Το πρόβλημα βρίσκεται στο Βερολίνο καθώς τόσο ο κ. Σόϊμπλε όσο και το ΔΝΤ δεν βλέπουν ότι πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη και επενδύσεις στη χώρα»

Μήνυμα υποστήριξης προς την Ελλάδα έστειλε η Σκα Κέλλερ, συμπρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων/Ελεύθερης Συμμαχίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με αφορμή την επίσκεψη μελών της ομάδας των Πρασίνων στην Ελλάδα.

«Έχουμε έλθει εδώ σε μία εποχή όπου η β‘ αξιολόγηση δίνει ένα θετικό μήνυμα, μια σταθερότητα και ηρεμία» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «τόσο το ΔΝΤ όσο και κράτη-μέλη της Ε.Ε. πιέζουν συνεχώς την Ελλάδα για νέα μέτρα, κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».

Αναλυτικότερα, η Σκα Κέλλερ έκανε αναφορά στα προβλήματα της Ελλάδας.

Η Κέλλερ υπογράμμισε ότι μπροστά σε κρίσιμες στιγμές για την Ε.Ε.και λίγο πριν τις Γαλλικές και Γερμανικές εκλογές οι Πράσινοι πιστεύουν ότι πρέπει να αλλάξει η πολιτική της Ε.Ε. κυρίως απέναντι στην Ελλάδα τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «χρειάζεται αλλαγή πολιτικής κυρίως απέναντι στο ελληνικό χρέος».

Επίσης, η Σκα Κέλλερ τάχθηκε υπέρ της κοινωνικής συνοχής των κρατών-μελλών της Ε.Ε. με έντονα στοιχεία οικολογίας και υπεραμύνθηκε της Ε.Ε. λέγοντας ότι «στις μέρες μας ακόμα και αν δεν υπήρχε η Ε.Ε. θα έπρεπε να την εφεύρουμε».

Ερωτηθείσα για την άποψη των Πρασίνων για την Ευρώπη δύο ταχυτήτων τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε την Ευρώπη του Βορά και του Νότου».

Κάνοντας εκτενή αναφορά στο πρόβλημα της Ελλάδος για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα η κ. Κέλλερ υπογράμμισε ότι «πρέπει τα κράτη-μέλη να ασχοληθούν επισταμένα και γρήγορα με το χρέος της Ελλάδας» και υποστήριξε ότι «το πρόβλημα βρίσκεται στο Βερολίνο καθώς τόσο ο κ. Σόϊμπλε όσο και το ΔΝΤ δεν βλέπουν ότι πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη και επενδύσεις στη χώρα». Η ίδια τελείωσε την ομιλία της λέγοντας ότι «πρέπει να δοθεί ανάσα στην Ελλάδα».

Η αντιπροσωπεία των Ευρωπαίων Πρασίνων θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών Eυκ. Τσακαλώτο, την αν. υπουργό Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, τον αν. υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ι. Μουζάλα, τον αν. υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ι. Τσιρώνη, τον επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ κ. Leclerc, ενώ τη Μ. Τετάρτη το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ταξίδι στη Χίο για επισκέψεις σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.