Με πάντα σφράγισαν…. για πάντα τη φιλία τους Κίνα και Ρωσία
Για την πολύ ευγενική χειρονομία να δωρίσει δύο κινεζικά πάντα ευχαρίστησε την Τετάρτη 5 Ιουνίου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν  τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπινγκ.

Ο ρώσος πρόεδρος τόνισε πως η χειρονομία αυτή συνιστά μια ένδειξη ιδιαίτερου σεβασμού και εμπιστοσύνης της Κίνας προς την Ρωσία. Προσέθεσε μάλιστα ότι «σήμερα το βράδυ θα επισκεφθούν μαζί τον ζωολογικό κήπο για να δουν αυτά τα αξιαγάπητα ζώα».

Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι όταν αρχίζουμε να μιλάμε για τα πάντα «στο πρόσωπο μας γεννιέται πάντα ένα χαμόγελο». «Αποδεχόμαστε με μεγάλο σεβασμό αυτό το δώρο. Αυτά τα ζώα είναι το εθνικό σύμβολο της Κίνας και εκτιμούμε αφάνταστα μια τέτοια χειρονομία φιλίας», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Σι Τζιπίνγκ και όλους τους κινέζους εταίρους που δώρισαν στο Ζωολογικό Κήπο της Μόσχας δύο μεγάλα πάντα. Γνωρίζουμε ότι στην Κίνα δεν συνηθίζεται κάτι τέτοιο και αυτό είναι μια ένδειξη ιδιαίτερου σεβασμού και εμπιστοσύνης προς την Ρωσία και τους εμπειρογνώμονες μας», δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν μετά το τέλος των συνομιλιών με τον Κινέζο ομόλογό του.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook