Με δακτυλικό αποτύπωμα στα γραφεία τους οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ιταλία για να σταματήσουν οι… λουφαδόροι
Η Ιταλία είναι μία από τις χώρες στις οποίες υπάρχει πρόβλημα με τους δημοσίους υπαλλήλους και την ώρα προσέλευσής τους στην εργασία τους. Στο πλαίσιο αυτό η ιταλική κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να πάρει μέτρα και έτσι να σταματήσει τους… λουφαδόρους. Πώς θα γίνει αυτό; Σχεδιάζεται να περάσει νόμος, ώστε οι δημόσιοι υπάλληλοι να μπαίνουν στα γραφεία τους με… δαχτυλικό αποτύπωμα.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ιταλία χτυπούσαν κάρτα κατά την είσοδό τους στα γραφεία. Αυτό το μέτρο δεν βοήθησε, καθώς πολλοί ήταν εκτός του τόπου εργασίας τους, ενώ η κάρτα τους φαινόταν «χτυπημένη».

Η υπουργός Δημοσίας Διοίκησης, Τζούλια Μποντζόρνο, φαίνεται πως βρήκε τρόπο να σταματήσει το φαινόμενο. Αρκεί να καταφέρει να περάσει τον σκόπελο της επιτροπής προσωπικών δεδομένων.

«Είμαι ευτυχής που ένας νόμος προβλέπει τη δραστική μείωση του χρόνου διεξαγωγής των διαγωνισμών, τις νέες υποδομές σε στρατηγικούς τομείς της δημόσιας διοίκησης, βοήθεια προς τις διευθύνσεις που έχουν ανάγκη και μία επιτέλους αποτελεσματική μέθοδο για την καταπολέμηση των απουσιών από την εργασία. Έως σήμερα, είναι γεγονός, τη γλιτώνανε πολλοί. Σήμερα με τα δακτυλικά αποτυπώματα και τη βιντεοπαρακολούθηση θα αποτρέπουμε το φαινόμενο αυτό. Τελείωσε η εποχή της εξαπάτησης» δήλωσε η υπουργός η οποία θέλει να βάλει δακτυλικό αποτύπωμα για την είσοδο στα γραφεία ώστε να είναι αναγκασμένοι όλοι να πηγαίνουν στη δουλειά τους.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook