Μακρόν στο Ευρωκοινοβούλιο: Η ΕΕ χρειάζεται οδικό χάρτη μεταρρύθμισης

Η απάντηση στον αυταρχισμό δεν πρέπει να είναι η αυταρχική (κυριαρχική) δημοκρατία, αλλά η κυριαρχία της δημοκρατίας, δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, όπου αναμένεται να συζητηθεί των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

Ο γάλλος πρόεδρος κάλεσε τους ευρωπαίους πολίτες να υπερασπιστούν το μοντέλο της φιλελεύθερης δημοκρατίας ενάντια στα αυταρχικά καθεστώτα που αναδύονται παντού στον κόσμο αλλά και στην ΕΕ.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση χρειάζεται έναν οδικό χάρτη για την μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας παρουσιάζοντας το όραμά του για το μέλλον της Ευρώπης.

Πριν την ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ο πρόεδρος Αντόνιο Ταγιάνι και ο γάλλος Πρόεδρος πραγματοποίησαν διμερή συνάντηση. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν αμέσως μετά, ο κ. Μακρόν σημείωσε ότι «τώρα είναι η ώρα που αποφασίζεται η μοίρα της Ευρώπης», ενώ εξέφρασε την επιθυμία του η ΕΕ «να προχωρήσει με όσους επιθυμούν να πάνε μπροστά και όσοι δεν ακολουθήσουν, πρέπει να αποδεχτούν ότι θα μείνουν στο περιθώριο της Ευρώπης».

Δείτε Επίσης