11.30: “Ένας από τους πιο δραστήριους δήμιους του Ισλαμικού Κράτους” στη Συρία, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός RTL στη Γαλλία είναι ο άνθρωπος που θεωρείται “εγκέφαλος” των πρόσφατων επιθέσεων στο Παρίσι και στόχος της αστυνομικής επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο βόρειο προάστιο Σεν Ντενί της γαλλικής πρωτεύουσας.

Πρόκειται για τον 28χρονο βέλγος τζιχαντιστής Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, μαροκινής καταγωγής, μεγάλωσε στη λαϊκή συνοικία Μόλενμπεκ των Βρυξελλών, όπου κατοικούν πολλοί άραβες μετανάστες και η οποία χαρακτηρίζεται από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας.

11.09: Απευθείας μετάδοση από το σημείο των επιχειρήσεων μέσω του τηλεοπτικού δικτύου Sky News

10.55: Μία περαστική τραυματίσθηκε κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Σεν Ντενί, αλλά δεν σκοτώθηκε, δήλωσε αστυνομική πηγή, σύμφωνα με δημοσιογράφο του L’ Express.

Από αστυνομικές πηγές έγινε γνωστό ότι ένας αστυνομικός σκύλος έπεσε νεκρός κατά την έναρξη της επιχείρησης.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει νωρίτερα ότι υπάρχουν πληροφορίες για έναν νεκρό πολίτη.

10.50: Η γενική εισαγγελία ανακοίνωσε πέντε, συνολικά, συλλήψεις και επιβεβαίωσε τον θάνατο της γυναίκας που ανατινάχθηκε στο εσωτερικό του διαμερίσματος-στόχου της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Σεν Ντενί.

Οι ταυτότητες των συλληφθέντων δεν έχουν γίνει γνωστές. Ωστόσο, σύμφωνα με δικαστική πηγή, ο τζιχαντιστής Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ και στόχος της επιχείρησης δεν βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα Le Figaro ότι κανένας πολίτης δεν έχει σκοτωθεί κατά την επιχείρηση στο Σεν Ντενί.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για συνολικά δύο ή τρεις νεκρούς.
Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση συνεχίζεται.

10.19: Τρεις απο τους οχυρωμένους στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί συνελήφθησαν, δύο τρομοκράτες σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους η γυναίκα που ανατινάχθηκε πυροδοτώντας ζώνη με εκρηκτικά, επιβεβαίωσε ο γενικός εισαγγελέας της χώρας.

Οι νεκροί δεν έχουν αναγνωρισθεί και, κατά συνέπεια, δεν είναι γνωστό εάν ήταν καταζητούμενοι.

Επίσης, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ένα τέταρτο άτομο, ο πολίτης που δάνεισε το διαμέρισμά του στους υπόπτους.

10.03: Βίντεο από την επιχερηση στρατού-αστυνομίας στο Σεν Ντενί, με τους ήχους από εκρήξεις και πυροβολισμούς.

10.01: Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για τους νεκρούς τρομοκράτες, με κάποια διεθνή Μέσα Ενημέρωσης να ανεβάζουν τον αριθμό στους 3.

09.50: Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Σεν Ντενί βαίνει προς την ολοκλήρωσή της, δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Κριστιάν Τομπιρά, σύμφωνα με το CNN.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι έξι ύποπτοι βρίσκονταν στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί, τουλάχιστον δύο ύποπτοι είναι νεκροί, τρεις έχουν συλληφθεί, εκ των οποίων ένας τραυματισμένος.

09.35: Για τρεις συλλήψεις κατά τη διάρκεια της μεγάλης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Σεν Ντενί, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Τετάρτης κάνει δικαστική πηγή.

09.25: Δύο άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σεν Ντενί, στο βόρειο Παρίσι, σε σχέση με τις επιθέσεις της Παρασκευής στη γαλλική πρωτεύουσα, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.
Καμία διευκρίνιση δεν έχει γίνει προς το παρόν σχετικά με την ταυτότητα των δύο συλληφθέντων ενώ ένας τρίτος ύποπτος εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στο διαμέρισμα.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα των νεκρών, ενώ αστυνομικές πηγές διευκρίνισαν ότι τουλάχιστον 3 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής στην επιχείρηση αυτή.

09.14: Υποπτοι και ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι , ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπουούντ, βρίσκονται περικυκλωμένοι από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και τις δυνάμεις του στρατού στο Σεν Ντενί, σύμφωνα με πληροφορίες του Guradian.

09.09:  Στην επιβεβαίωση της πληροφορίας για δύο νεκρούς τρομοκράτες προχώρησαν αστυνομικές πηγές της Γαλλίας, εκ των οποίων μία γυναίκα που ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη.

Την ίδια ώρα ένας ύποπτος εξακολουθεί να βρίσκεται οχυρωμένος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Να σημειωθεί ότι το βόρειο Παρίσι θυμίζει (και) σήμερα στρατικοποιημένη ζώνη με τον στρατό και τις ειδικές δυνάμεις της αστυνονίας να έχουν αναπτύχθεί στο Σεν Ντενί καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης.

09.01: Φωτορεπορτάζ από την επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας στο Σεν Ντενί.

Police operations after Paris attacks

epa05030661 French police members participate in an raid in the city center of Saint Denis, near Paris, France, 18 November 2015. Shots were heard as police raided a northern Paris suburb early 18 November in connection with last week's terrorist attacks, a news report said. One person is feared to be dead and several police officers were injured, reports said. EPA/IAN LANGSDON

epa05030665 French police members participate in an raid in the city center of Saint Denis, near Paris, France, 18 November 2015. Shots were heard as police raided a northern Paris suburb early 18 November in connection with last week's terrorist attacks, a news report said. According to reports, three people were dead and several police officers were injured. EPA/YOAN VALAT
epa05030666 A person looks through a window after gun shots were heard as police raided during an operation in the city center of Saint Denis, near Paris, France, 18 November 2015. An area was cordoned off in the northern Paris suburb of Saint Denis, close to the Stade de France, which was one of targets of suicide bombers in the coordinated attacks late 13 November.According to reports, three people were dead and several police officers were injured. EPA/YOAN VALAT

Η ταυτότητα του νεκρού δεν έχει μέχρι στιγμής γίνει γνωστή.

Κατά την επιχείρηση αυτή της αντιτρομοκρατικής που έχει ως κύριο στόχο τη σύλληψη του υπόπτου που πιστεύεται ότι είναι ο εγκέφαλος των αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής στο Παρίσι, του Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, τραυματίστηκαν επίσης αστυνομικοί, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

“Η επιχείρηση της αστυνομίας εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν έχει τελειώσει”, δήλωσε παράλληλα το τοπικό μέλος του κοινοβουλίου, ο Ματιέ Ανοτέν, στον γαλλικό ραδιοσταθμό France Inter. “Όλοι πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους. Εξακολουθούν να βρίσκονται ένοπλοι οχυρωμένοι μέσα στο διαμέρισμα”, πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι σήμερα δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στο κέντρο του Σεν Ντενί, όπου διεξάγεται από την αυγή η μεγάλη αυτή επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής.

Ζητήθηκε “από τον πληθυσμό να αποφεύγει πάση θυσία την ζώνη του κέντρου της πόλης”, σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Επίσης έχει διακοπεί η λειτουργία του μετρό, των λεωφορείων και του τραμ που εξυπηρετεί το Σεν Ντενί λόγω της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής που βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την διοίκηση των μέσων μεταφοράς RATP.

07.30: Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση της Γαλλικών ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στο Βόρειο Παρίσι για τη σύλληψη υπόπτων που σχετίζονται με την τρομοκρατική επίθεση στην γαλλική πρωτεύουσα καθώς η αστυνομία βρίσκεται στην αναζήτηση του Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, του Βέλγου τζιχαντιστή για τον οποίο πιστεύεται ότι είναι ο εγκέφαλος των αιματηρών επιθέσεων της περασμένης Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τηλεοπτικών δικτύων BFMTV και iTele, λίγο μετά τις 6 το πρωί (ώρα Έλλάδας) σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών στο Σεν Ντενί, κατά τη διάρκεια επιχείρησης.

Το BFMTV πρόσθεσε ότι ορισμένοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, δύο από τους τρομοκράτες έπεσαν νεκροί.

Ωστόσο προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν ο 28χρονος αυτός άνδρας, που είναι ενεργό μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, βρίσκεται μέσα στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί, το οποίο αποτελεί τον στόχο της εφόδου της αντιτρομοκρατικής και στο οποίο έχουν οχυρωθεί δύο ως τέσσερις ύποπτοι αν και σύμφωνα

Η επιχείρηση είναι ακόμη σε εξέλιξη, είπε ένα μέλος του κοινοβουλίου σε γαλλικό ραδιόφωνο. «Όλοι πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους, υπάρχουν ακόμη ένοπλοι μέσα στο κτήριο» πρόσθεσε.  

Την ίδια ώρα πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, την οποία επικαλείται και πάλι το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσε ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός από την επιχείρηση αυτή της αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψη των υπόπτων που έχουν οχυρωθεί σε διαμέρισμα του βόρειου αυτού προαστίου του Παρισιού.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η αστυνομία κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσε πολυκατοικίες στο Σεν Ντενί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για τη σύλληψη των υπόπτων.

Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε παράλληλα ότι από πριν από την αυγή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας που γίνεται στο πλαίσιο της έρευνας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής, ενώ την ίδια ώρα πηγή της γαλλικής αστυνομίας δήλωσε στο Reuters ότι η επιχείρηση αυτή συνδέεται με το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι γαλλικές αρχές για τη σύλληψη καταζητούμενων για τις επιθέσεις της Παρασκευής που διαφεύγουν.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας