Λίβανος: Απόπειρα δολοφονίας στελέχους της Χαμάς – Το Ισραήλ «δείχνουν» οι Παλαιστίνιοι

Έκρηξη βόμβας προκάλεσε τον τραυματισμό ενός στελέχους της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς σήμερα στη Σιδώνα του Λιβάνου και κατέστρεψε το αυτοκίνητό του την ώρα που επιβιβαζόταν σ’ αυτό.

Ο στόχος, ο Μοχάμεντ Χαμντάν, δεν ήταν ευρέως γνωστός στον Λίβανο ως μέλος της Χαμάς. Όμως το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Manar της λιβανικής πολιτικής και στρατιωτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ τον περιέγραψε ως ένα σημαντικό πρόσωπο στη Χαμάς. Ανέφερε πως είχε ρόλο σε ζητήματα ασφαλείας και παρακολουθούνταν από το Ισραήλ.

Ένας ηγέτης της παλαιστινιακής οργάνωσης Φάταχ στον Λίβανο δήλωσε πως ο Χαμντάν συμμετείχε σε επιχειρήσεις στο Ισραήλ. «Το περιστατικό φέρει τα αποτυπώματα του Ισραήλ», δήλωσε στο Ρόιτερ ο Μουνίρ αλ-Μάκνταχ, αξιωματούχος της αντίπαλης οργάνωση Φάταχ.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στο μεσημέρι (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ανέφερε σε δήλωσή του ο λιβανικός στρατός. Δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν τον τόπο της έκρηξης στη βόρεια περιφέρεια της Σιδώνας, 40 χλμ. νότια της Βηρυτού.

Η έκρηξη κατέστρεψε το όχημα του Χαμντάν και μια στήλη καπνού υψώθηκε στον ουρανό, όπως φαίνεται στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα λιβανικά τηλεοπτικά κανάλια. Πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά στο όχημα.

Ο Χαμντάν «τραυματίσθηκε ελαφρά» κατά την επίθεση, δήλωσε αξιωματούχος της Χαμάς στη Σιδώνα.

Στη Σιδώνα φιλοξενούνται δύο από τα 12 παλαιστινιακά προσφυγικά στρατόπεδα που υπάρχουν στον Λίβανο.

Πηγή εικόνας: Al-Manar