Αίσιο τέλος είχε η αεροπειρατεία που σημειώθηκε λίγο πριν τις 9:00 το πρωί της Τρίτης, σε αεροσκάφος τύπου Airbus Α320 των αιγυπτιακών αερογραμμών, το οποίο εκτελούσε πτήση Αλεξάνδρεια-Κάιρο, καθώς στις 14.40 ο αεροπειρατής παραδόθηκε στις κυπριακές αρχές και η αεροπειρατεία έλαβε τέλος.

Ο πιλότος του αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν 55 άτομα και 7 μέλη πληρώματος, ζήτησε άδεια για προσγείωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, επικαλούμενος αεροπειρατεία.

Η υπουργική ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων ενεργοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή για τη διαχείριση της αεροπειρατείας στη πτήση MSR 181, ενώ ειδική ομάδα της Αστυνομίας, εκπαιδευμένη στις διαπραγματεύσεις, ήταν σε επαφή για αρκετές ώρες με τον αεροπειρατή προκειμένου να τον πείσει να παραδοθεί.

Οι συγκεχυμένες πληροφορίες που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της ομηρίας ανέφεραν ότι ο δράστης έφερε ζώνη/γιλέκο ζωσμένο με εκρηκτικά. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης διαπιστώθηκε ότι τα “πυρομαχικά” ήταν καλύμματα φορητών τηλεφώνων. «Είχαμε μια τέτοια υποψία», είπε ο κ. Κασουλίδης, «αλλά έπρεπε να λάβουμε όλα τα μέτρα».

Η κυπριακή κυβέρνηση, σε επίσημη ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι «δεν πρόκειται περί τρομοκρατίας. Πρόκειται περί ατομικής ενέργειας προσώπου ασταθούς ψυχολογικής κατάστασης».

Ο αεροπειρατής είναι ο Αιγύπτιος Σελίχ Ελντίν Μουσταφά, 59 ετών, πρώην αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού, ο οποίος ζητούσε την απελευθέρωση των γυναικών από τις φυλακές της Αιγύπτου, αλλά και την δυνατότητα να έρθει σε επαφή με την Κύπρια πρώην σύζυγό του.

Σε όλη τη διάρκεια της αεροπειρατείας, ο Αιγύπτιος απελευθέρωνε επιβάτες, ενώ περίπου στις 14:40 το απόγευμα απελευθερώθηκαν και οι τελευταίοι, με ένα μέλος του πληρώματος να διαφεύγει από το αεροσκάφος πηδώντας από το παράθυρο του πιλοτηρίου.

Το αίσιο τέλος της αεροπειρατείας επιβεβαίωσε λίγα λεπτά αργότερα με tweet ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Δείτε όλη τη χρονική εξέλιξη της αεροπειρατείας:

19:12 Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, τον οποίο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση στη Λευκωσία, ευχαρίστησε για τον χειρισμό από τις κυπριακές αρχές της υπόθεσης της αεροπειρατείας.

14:47 Την είδηση της σύλληψης του αεροπειρατή επιβεβαιώνει μέσω twitter και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.


14:44 Παραδόθηκε ο αεροπειρατής στις αρχές σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες

14:33 Βίντεο από τη διαφυγή του ατόμου, πιθανότητα, μέλος του πληρώματος.

14:32 Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τα τελευταία λεπτά γύρω από το αεροσκάφος και ενώ ένας τουλάχιστον από τους ομήρους εμφανίζεται να διαφεύγει από παράθυρο του αεροσκάφος και να τρέχει προς την πλευρά των αστυνομικών. 

14:17 Η Υπουργική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων ενεργοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή για τη διαχείριση της αεροπειρατείας στη πτήση MSR 181 από την Αλεξάνδρεια προς το Κάιρο (εσωτερική πτήση) στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Τα δεδομένα, στις 2 το μεσημέρι -σύμφωνα πάντα με την Υπουργική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων– έχουν ως εξής:

  • Δεν πρόκειται περί τρομοκρατίας. Πρόκειται περί ατομικής ενέργειας προσώπου ασταθούς ψυχολογικής κατάστασης.
  • Παρόλα ταύτα, οι Αρχές της Δημοκρατίας λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τις ενέργειες του αεροπειρατή με γνώμονα τη διάσωση όλων των επιβατών και του πληρώματος.  Στο αεροπλάνο παραμένουν 3 επιβάτες και 5 μέλη του πληρώματος. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν αφεθεί ελεύθεροι.
  • Ειδική ομάδα της Αστυνομίας, εκπαιδευμένη στις διαπραγματεύσεις, διαπραγματεύεται με τον αεροπειρατή με σκοπό να πεισθεί να παραδοθεί.
  • Οι Αρχές έχουν ήδη παράσχει την απαιτούμενη φροντίδα στους απελευθερωθέντες επιβάτες και ήδη υπάρχει επικοινωνία με τις αρμόδιες προξενικές αρχές τρίτων χωρών
  • Επισημαίνεται ότι παρά τις πληροφορίες που προέρχονται από ΜΜΕ, δεν έχουν εκκενωθεί εγκαταστάσεις εντός ή πλησίον του αεροδρομίου. 

14:05 Ακόμα μία φωτογραφία του δράστη(;) κάνει το «γύρο του διαδικτύου».

Σας την παρουσιάζουμε με κάθε επιφύλαξη τόσο για το πρόσωπο όσο και για τη γνησιότητά της. 

Cetdz2bXEAAmsJJ

13:52 Η Αστυνομία εκκένωσε ολόκληρη την περιοχή Μακένζι, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα».

13:49 Έξι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές στο αεροδρόμιο για ενίσχυση της διαπραγμάτευσης με τον αεροπειρατή.

13:44 Αφού πρώτα δόθηκε εντολή για την μετακίνηση των δημοσιογράφων και των τηλεοπτικών συνεργείων, στη συνέχεια, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκκενώνονται τα κτίρια του αεροδρομίου. 

13:34 Περισσότεροι από έναν οι ένοπλοι αεροπειρατές, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Ισραηλινές Αρχές. 

13:29 Ο αεροπειρατής που κατέλαβε αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών (EgyptAir) και ανάγκασε τον πιλότο να το οδηγήσει στην Κύπρο εξακολουθεί να κρατά τρία μέλη του πληρώματος, έναν αξιωματικό ασφαλείας και τρεις επιβάτες, δήλωσε ο αιγύπτιος υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας Σερίφ Φάτι.

Πρόκειται συγκεκριμένα για τον κυβερνήτη, τον συγκυβερνήτη, μια αεροσυνοδό, έναν αξιωματικό ασφαλείας και τρεις επιβάτες, διευκρίνισε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Προηγουμένως, το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας είχε ανακοινώσει πως τέσσερις επιβάτες παρέμεναν στο αεροσκάφος μαζί με το πλήρωμα μετά την απελευθέρωση των περισσότερων από τους 55 επιβάτες που μετέφερε το αεροπλάνο το οποίο πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση από την Αλεξάνδρεια στο Κάιρο, διορθώνοντας προηγούμενη δήλωση για 81 επιβάτες εκτός από το πλήρωμα.

Ο αεροπειρατής δεν έχει διατυπώσει οποιαδήποτε συγκεκριμένα αιτήματα μέχρι τώρα, είπε ο Φάτι, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει τις εθνικότητες των επιβατών που βρίσκονται ακόμη στο αεροπλάνο.

Την ίδια ώρα, η Αίγυπτος στέλνει ένα αεροπλάνο στην Κύπρο για να μεταφέρει τους επιβάτες, μερικοί από τους οποίους επρόκειτο να πάρουν από το Κάιρο άλλες πτήσεις για το εξωτερικό.

Ο Φάτι είπε ακόμη πως 21 ξένοι επιβάτες -οκτώ Αμερικανοί, τέσσερις Βρετανοί, τέσσερις Ολλανδοί, δύο Βέλγοι, ένας Γάλλος, ένας Ιταλός και ένας Σύρος- βρίσκονταν στον αεροπλάνο.

Δεν είχε ούτε πιστόλι ούτε κανένα άλλο όπλο. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν η ζώνη με τα εκρηκτικά είναι πραγματική όμως θεωρήσαμε πως ήταν για την ασφάλεια των επιβατών”, δήλωσε ο αιγύπτιος υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας.

13:21 Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για το όνομα και τα κίνητρα του αεροπειρατή που κατέλαβε το αεροσκάφος της EgyptAir, το οποίο πραγματοποίησε το πρωί αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Το Πρακτορείο Ειδήσεων Μέσης Ανατολής είχε μεταδώσει ότι οι αιγυπτιακές αρχές ασφαλείας ταυτοποίησαν τον δράστη, που φερόταν να είναι ο Ιμπραχίμ Σαμάχα, ο οποίος διέμενε στην Κύπρο μέχρι το 1994 και ήταν νυμφευμένος με Κύπρια.

Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αεροπειρατής είναι ο Αιγύπτιος Σελίχ Ελντίν Μουσταφά, 59 ετών, πρώην αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού, ο οποίος ζητεί την απελευθέρωση των γυναικών από τις φυλακές της Αιγύπτου.

Ζητεί επίσης να συναντηθεί με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραχώρηση πολιτικού ασύλου.

Στο αεροσκάφος παραμένουν αυτή τη στιγμή 4 επιβάτες, που είναι Ευρωπαίοι και τα 7 μέλη του πληρώματος.

13:15 Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι ο δράστης της αεροπειρατείας στο αεροσκάφος της EgyptAir ονομάζεται Σέιφ Ελντίν Μουστάφα.

13:01 Νέο βίντεο από την απελευθέρωση των ομήρων – επιβατών

12:55  Μεταφράζεται η επιστολή του αεροπειρατή ενώ αποβιβάστηκαν άλλοι δύο επιβάτες.Στο αεροσκάφος παραμένουν 3 επιβάτες, μη Αιγυπτιακής καταγωγής και το 7μελες πλήρωμα. 

12:49 Η απελευθέρωση κρατούμενων γυναικών στις αιγυπτιακές φυλακές ανάμεσα στα αιτήματα του αεροπειρατή, σύμφωνα με πληροφορίες.

12:41 Μετά την δημόσια δήλωση του καθηγητή Ιμπραχίμ Σαμάχα ότι δεν είναι αυτός ο αεροπειρατής, το CNN μεταδίδει ως πιθανό δράστη της αεροπειρατείας τον Seif El Din Mustafa, επικαλούμενο τα Αιγυπτιακά ΜΜΕ. 

12:35 Ο δρ. Ιμπραχίμ Σαμάχα, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αλέξανδρειας, δήλωσε στην αραβική υπηρεσία του BBC ότι δεν είναι ο δράστης της αεροπειρατείας στο αεροσκάφος της EgyptAir.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Ρόιτερς είχε μεταδώσει επικαλούμενο στοιχεία από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας, ότι ο αεροπειρατής ονομάζεται Ιμπραχίμ Σαμάχα και ότι είναι καθηγητής Κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας και μάλιστα επικεφαλής του τμήματος Διατροφικής Υγείας.

12:32  Καλά στην υγεία τους είναι και οι δύο επιβάτες ελληνικής καταγωγής, που επέβαιναν στην πτήση των Αιγυπτιακών Αερογραμμών. Ήδη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας έχει μεταβεί ο Έλληνας Πρέσβης Ηλίας Φωτόπουλος καθώς και μέλη της αμερικανικής πρεσβείας. 

12:29 Διαφορετικό προφίλ για τον 59χρονο Ιμπραχίμ Σαμάχα, δίνουν τα διεθνή ΜΜΕ κάνοντας λόγο για αξιωματικό των Αιγυπτιακών Αρχών που είναι ζωσμένος με εκρηκτικά.

12:26 Να υπενθυμίσουμε ότι μπορεί να έχει απελευθερωθεί η πλειοψηφία των ομήρων – επιβατών ωστόσο παραμένουν στο αεροσκάφος 5 μη Αιγύπτιοι επιβάτες και το 7μελες πλήρωμα. 

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τον αεροπειρατή για την απελευθέρωση των υπόλοιπων επιβατών και του πληρώματος.

12:20 Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, 5 παιδιά έχει αποκτήσει ο Ibrahim Samaha με την Κύπρια, εκ των οποίων το ένα είχε σκοτωθεί πριν χρόνια σε δυστύχημα με μοτοσυκλέτα.

12:19 Τηλεφωνικούς αριθμούς για όσους επιθυμούν να επικοινωνήσουν προς αναζήτηση τυχόν συγγενών τους στην πτήση, έδωσαν στην δημοσιότητα οι Αιγυπτιακές Αερογραμμές:

Τηλ.: 0887777000 για όσους καλούν από Αίγυπτο
Τηλ.: +202- 25989320-29 για όσους καλούν από περιοχές εκτός Αιγύπτου

12:11 «Κάναμε το άπαν για να είναι όλοι ασφαλείς» δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον λόγο της αεροπειρατείας είπε ότι το περιστατικό δεν έχει να κάνει με την τρομοκρατία.

12:08  Η γυναίκα του αεροπειρατή, με την οποία έχουν τέσσερα παιδιά, είναι Κύπρια και ονομάζεται Μαρίνα Παράσχου, βρίσκεται στο αεροδρόμιο για να τον πείσει να παραδοθεί.

11:58 Έγινε η πρώτη επαφή της Κύπριας Μαρίνας με τον αεροπειρατή στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

11:50 Έφτασε η Κύπρια παραλήπτης της επιστολής στο αεροδρόμιο, προκειμένου να συνομιλήσει με τον αεροπειρατή, έχοντας μαζί της ένα ανήλικο παιδί.

11:41 Ο Ιμπραχίμ Σαμάχα είναι επικεφαλής του τμήματος Διατροφικής Υγείας.

Ζήτησε να δει την κύπρια πρώην σύζυγό του, σύμφωνα με κύπριο αξιωματούχο.

Η γυναίκα κατοικεί στο χωριό Ορόκλινη, κοντά στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

11:35 Νέες πληροφορίες, επιβεβαιώνουν το επάγγελμα του αεροπειρατή, όχι όμως και το ότι διδάσκει σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αυτές, ο Ibrahim Samaha είναι καθηγητής Κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας, όπως ενημερώνει η ιστοσελίδα του πανεπιστημίου.

11:28  Προσπάθειες για επικοινωνία ανάμεσα στον αεροπειρατή Ibrahim Samaha και την πρώην σύζυγό του από την Ορόκλινη.

11:23 Ο αεροπειρατής της πτήσης Αλεξάνδρεια-Κάιρο της EgyptAir ζήτησε άσυλο στην Κύπρο. Ο Αιγύπτιος αεροπειρατής ζήτησε επίσης διερμηνέα για να υποβάλει το αίτημά του, σύμφωνα με το κυπριακό ραδιόφωνο.

11:20 Καθηγητής σε πανεπιστήμιο στην Ατλάντα των ΗΠΑ ο αεροπειρατής Ibrahim Samaha, σύμφωνα με πληροφορίες. 

11:18 Απελευθερώθηκαν κι άλλοι επιβάτες από το αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών.

11:09 Μία φωτογραφία του αεροπειρατή Ibrahim Samaha έδωσαν στην δημοσιότητα τα ΜΜΕ της Αιγύπτου.

11:05 Πρώην σύζυγος του αεροπειρατή η Κύπρια από την Ορόκλινη, με την οποία έχει 4 παιδιά.

11:03 Ο 59χρονος Ibrahim Samaha, φέρεται να είναι ο αεροπειρατής που κρατά αυτή τη στιγμή 4 μη Αιγύπτιους επιβάτες και το πλήρωμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο αεροπειρατής φαίνεται να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά.

11:00 Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου σχετικά με αεροπειρατεία σε αεροπλάνο της EgyptAir:

Αναφορικά με την κατάσταση που εξελίσσεται σχετικά με την πτήση MSR 181 της EgyptAir στην οποία εκδηλώθηκε αεροπειρατεία και το αεροσκάφος άλλαξε πορεία και προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας, οι αρμόδιοι σχεδιασμοί διαχείρισης κρίσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας εφαρμόστηκαν από την αρχή του συμβάντος. Υπουργική Επιτροπή χειρίζεται την κατάσταση στο Εθνικό Κέντρο Κρίσεων που βρίσκεται στο Υπουργείο Εξωτερικών. Έχει επίσης εγκαθιδρυθεί άμεση επικοινωνία μεταξύ του Κέντρου και των Αιγυπτιακών Αρχών.

Θα ακολουθήσουν πιο λεπτομερείς πληροφορίες.

10:50 Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την απελευθέρωση των ομήρων

156fa2eb0175c5 156fa3399c8f04

10:49 Πρώην σύζυγός του αεροπειρατή η Κύπρια που έχει φτάσει στο αεροδρόμιο της Λάρνακας μετά από απαίτηση του πρώτου.

10:44 Επιβεβαιώνεται τελικά η είδηση που ήθελε τον αεροπειρατή να δρα με βάση προσωπικά κίνητρα, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπό ισχυρή αστυνομική συνοδεία μεταφέρεται στο αεροδρόμιο της Λάρνακας μία γυναίκα η οποία, όπως αναφέρεται «θα συμβάλει στην τελική εκτόνωση της κατάστασης».

Νωρίτερα ο αεροπειρατής είχε ζητήσει να παραδοθεί τετρασέλιδη επιστολή του σε γυναίκα που ζει στην Κύπρο.

10:39  Όλοι οι επιβάτες αφέθηκαν ελεύθεροι (μεταξύ των οποίων και δύο Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος) εκτός από τέσσερις ξένους και τα μέλη των πληρώματος, σύμφωνα με τη Egypt Air. Να υπενθυμίσουμε ότι στο αεροσκάφος βρίσκονταν 8 Βρετανοί και 10 Αμερικανοί.

10:37 Τηλεφωνική επικοινωνία είχε νωρίτερα ο Κύπριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου για την αεροπειρατεία.

10:35 Βίντεο από τη στιγμή της απελευθέρωσης των πρώτων ομήρων.

10:31 Σε προσωπικά κίνητρα καταλήγουν πλέον τα περισσότερα δεδομένα για την πράξη του/των αεροπειρατή/ων, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

10:30 Τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση όλων των επιβατών, εκτός από το πλήρωμα, επιβεβαιώνει μέσω twitter και η εταιρεία.

10:27 Νέες πληροφορίες αναφέρουν την πιθανότητα να απελευθερωθούν τελικά όλοι οι επιβάτες εκτός από το πλήρωμα του αεροσκάφους.

10:22 Σύμφωνα με πληροφορίες από τα διεθνή ΜΜΕ, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαπραγμάτευση για την απελευθέρωση όλων των επιβατών, εκτός από 5 και του 7μελές πληρώματος.

10:18 Φωτογραφία από το σημείο στο παλιό αεροδρόμιο της Λάρνακας όπου έχει προσγειωθεί το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών αερογραμμών 

Cesp_A6XEAEmwAR

10:15 Περισσότεροι από ένα άτομο συμμετέχουν στην αεροπειρατεία, αναφέρει η εταιρεία Egypt Air. 

10:13 Να υπενθυμίσουμε ότι το αεροδρόμιο της Λάρνακας παραμένει κλειστό τόσο για τις αφίξεις όσο και για τις αναχωρήσεις.

10:10 Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ, ο αεροπειρατής δεν έχει ζητήσει κάποια συγκεκριμένα ανταλλάγματα για να λήξει η αεροπειρατεία.

10:05 Συνεχίζονται οι προσπάθειες διαπραγμάτευσης με το υπό αεροπειρατεία αεροσκάφος ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις και η αντιτρομοκρατική της Κύπρου βρίσκονται σε επιφυλακή.

09:58 Στην απελευθέρωση περισσότερων από 20 επιβατών, γυναικών και παιδιών, προχώρησαν ο/οι αεροπειρατής/ες.

09:55  Ένας επιβάτης απείλησε να ανατινάξει τη ζώνη με εκρηκτικά που φορά στο αεροπλάνο της Egypt Air που βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου.

Η αστυνομία έλαβε εντολή να μείνει μακριά από το αεροσκάφος.

09:53 «Η πτήση MS 181 βρίσκεται σε καθεστώς αεροπειρατείας», αναφέρει μέσω twitter η εταιρεία Egypt Air, σημειώνοντας ότι θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

09:50  Μόνο γυναίκες και παιδιά Αιγυπτιακής καταγωγής επιτρέπεται να εξέλθουν του αεροσκάφους, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται εντός.

Στο αεροδρόμιο βρίσκονται οι υπουργοί Άμυνας, Μεταφορών και Εξωτερικών και έχουν μεταβεί ασθενοφόρα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ενώ το αεροδρόμιο Λάρνακας έχει κλείσει και όλα τα αεροσκάφη που θα προσγειώνονταν στην πόλη, κατευθύνονται στο αεροδρόμιο Πάφου.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί όλες οι δυνάμεις ασφαλείας, ενώ έχουν συσταθεί κέντρα χειρισμού κρίσεως.

09:47 Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για έναν ένοπλο αεροπειρατή αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για έναν ή δύο που συμμετέχουν στην αεροπειρατία.

09:43 Δείτε το σχέδιο πτήσης των αιγυπτιακών αερογραμμών: CesiCeRWwAIETcC

09:37 Το αεροσκάφος, από την πρώτη στιγμή της προσγείωσής του, βρίσκεται απομονωμένο σε χώρο του αεροδρομίου Λάρνακας.

09:30 Έχει στηθεί ομάδα κρίσεως για την αντιμετώπιση της κατάστασης και τις απαραίτητες διαβουλεύσεις αλλά μέχρι στιγμής οι αεροπειρατές δεν υπέβαλαν κανένα αίτημα.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας