Κύπρος: Ένταση μεταξύ ΔΗΚΟ και ΔΗΣΥ μετά τη δήλωση Αναστασιάδη για Παπαδοπούλου

Τη μήνη του ΔΗΚΟ και του επιτελείου του υποψηφίου προέδρου, Νίκου Παπαδόπουλου, προκάλεσε αναφορά του προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του στο προεδρικό αξίωμα.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» της Κύπρου ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (ΜΕΔ) «δεν θα λυθούν με τα λεφτά της μαμάς». Τόσο το ΔΗΚΟ όσο και το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου εξέδωσαν ανακοίνωση κατηγορώντας

τον Νίκο Αναστασιάδη ότι «ξεπέρασε τον εαυτό του σε χυδαιότητα και ανηθικότητα». Σημειώνεται δε πως η εν λόγω αναφορά είναι «προσβλητική και απαξιωτική απέναντι στη Φωτεινή Παπαδοπούλου και τον εθνικό ευεργέτη Αναστάσιο Λεβέντη». Θέση πήρε και ο υποψήφιος πρόεδρος , Σταύρος Μαλάς, χαρακτηρίζοντας «ανήθικη την επίθεση Αναστασιάδη κατά του Νικόλα Παπαδόπουλου».

Ο Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στην «Κ», έκανε αναφορά στο πρόβλημα των ΜΕΔ, τονίζοντας τα βήματα που έχουν γίνει και από κυβερνητικής πλευράς στο ζήτημα αλλά και λέγοντας πως «δεν θα αρχίσω να υπόσχομαι ότι θα υπάρξει κούρεμα δανείων, όπως ακούω κάποιους να λεν σαν να είναι από τα λεφτά της μαμάς τους ή της κληρονομιάς που πήραν από τον οποιοδήποτε».

Το επιτελείο Παπαδόπουλου σημειώνει ότι ο κ. Αναστασιάδης, αφού για 5 χρόνια δεν ασχολήθηκε με το τεράστιο πρόβλημα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και μη έχοντας κάποια απάντηση στην πρόταση Νικόλα Παπαδόπουλου για τη δημιουργία ενός Δημόσιου Φορέα Διαχείρισης των ΜΕΔ, «μίλησε προσβλητικά, ειρωνικά και απαξιωτικά».

Η προσπάθεια του κ. Αναστασιάδη να πλήξει τις προτάσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου, αναφερόμενος στην κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου, «η οποία έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του λαού για το τεράστιο και ουσιαστικό φιλανθρωπικό της έργο, είναι κατάπτυστη», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ και προσθέτει ότι «η πολιτικά ανήθικη αναφορά του κ. Αναστασιάδη αποδεικνύει επίσης:

– Την έλλειψη σοβαρότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας

– Την απουσία σχεδίου αντιμετώπισης των σοβαρών προβλημάτων της οικονομίας, όπως τα ΜΕΔ.

Επίσης, το ΔΗΚΟ κάνει λόγο για «πανικό, στον οποίο έχει περιέλθει ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης και τα επιτελείο του, από την απήχηση που έχουν οι προτάσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου στο λαό».

Ο Νίκος Αναστασιάδης, με τη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή», επιβεβαιώνει ότι «θα συνεχίσει να αφήνει το χειρισμό των καίριας σοβαρότητας ζητημάτων που απειλούν την κυπριακή οικονομία, στον αυτόματο πιλότο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο υποψήφιος πρόεδρος, Σταύρος Μαλάς, ο οποίος υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ, υπενθύμισε ότι έχει καλέσει τους ανθυποψήφιους του να διαχειριστούν όλοι τα καίρια θέματα, που ταλανίζουν την κυπριακή οικονομία και κοινωνία, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Στην σημερινή του συνέντευξη «ο απερχόμενος πρόεδρος, αντί να απαντήσει σε αυτά τα προβλήματα με επιχειρήματα, επέλεξε με ανήθικο τρόπο να επιτεθεί κατά ανθυποψηφίου του», κατέληξε ο κ. Μαλάς.

Πάντως, όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Νίκο Αναστασιάδη να προηγείται με μεγάλη διαφορά, ενώ τους κυρίους Παπαδόπουλο και Μαλά να δίνουν σκληρή μάχη για το ποιος θα πάρει το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο (4 Φεβρουαρίου), στον οποίο θα αναμετρηθεί με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ