Κυνικός ο 35χρονος δολοφόνος στην Κύπρο – «Τι επτά φορές ισόβια, τι 17, αφού δεν διέπραξα άλλους φόνους…»

  • Προχωρά η δίωξη του 35χρονος κατά συρροή δολοφόνου στην Κύπρο
  • Αδιάφορος για την ποινή που θα του επιβληθεί ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος
  • Τι εξετάζουν οι αρχές

Στην επόμενη της φάση περνάει η εκδίκαση της υπόθεση του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνο της Κύπρου Νίκου Μεταξά, ή «Oρέστη» όπως ήταν το ψευδώνυμο του στο Διαδίκτυο.

Οι αρχές εκτιμούν πως μετά από μια μαραθώνια διαδικασία συγκέντρωσης στοιχείων, έχουν όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά για να συνεχίσουν.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη.

Από την πλευρά του, ο 35χρονος ίλαρχος επιμένει στη θέση του ότι δεν έχει διαπράξει άλλο φόνο. Ενδεικτική είναι η φράση που του αποδίδεται ως απάντηση στα επίμονα ερωτήματα των αστυνομικών: «Τι 7 χρόνια ισόβια, τι 17, αφού δεν διέπραξα άλλους, εκατάφερα να το ελέγξω».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο σοροί που αναζητούνται ακόμη είναι αυτές της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ και της 6χρονης Σιέρα, κόρης της επίσης δολοφονηθείσας Μαίρη Ρόουζ. Ο 35χρονος έχει ομολογήσει ότι έβαλε τη σορό της γυναίκας σε βαλίτσα που πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη. Δυσκολότερες θεωρούνται οι έρευνες για το άτυχο κοριτσάκι, καθώς φέρεται να πέταξε τη σορό του στη λίμνη Μεμί όπου υπάρχουν ζωντανοί οργανισμοί.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως θα ζητηθεί ένα ακόμη διάταγμα κράτησης – το πέμπτο κατά σειρά – προκειμένου να συμπληρωθούν οι ανακρίσεις και να ετοιμαστεί το κατηγορητήριο. Τονίζεται δε ότι αυτό αναμένεται να συμβεί ανεξάρτητα από την έκβαση των ερευνών για την εύρεση δύο ακόμη σορών των άτυχων θυμάτων του.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλούνται τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, η υπόθεση θα αφορά επτά φόνους και ένα βιασμό.

Η κυπριακή αστυνομία φέρεται να έχει καταλήξει στην εκτίμηση ότι τα θύματα του Μεταξά είναι όντως επτά, έχοντας εξετάσει αναλυτικά τα προφίλ των 32 γυναικών με τις οποίες είχε διαδικτυακή επαφή και καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν ελλείπει κάποια άλλη γυναίκα.

(Με πληροφορίες από news247, www.cna.org.cy)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook