«Το κοινωνικό μέρισμα που ενέκρινε ο Τσίπρας μπορεί να στηρίξει και το πολιτικό του μέλλον»

Στη σημασία της διανομής του κοινωνικού μερίσματος ύψος 1,4 δις ευρώ, αναφέρεται σε σημερινό της άρθρο η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

«Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει τη στροφή κατά της λιτότητας: 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ στις φτωχότερες οικογένειες» τιτλοφορεί σημερινό άρθρο της η ιταλική εφημερίδα.

Δείτε επίσης: Ποιοι και πώς δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα: Δείτε αναλυτικά τα ποσά

«Πρόκειται για έναν μικρό “θησαυρό“, αποτέλεσμα της δημοσιονομικής πορείας -θετικότερης των προβλέψεων- ο οποίος θα μοιραστεί, τον Δεκέμβριο, “στους πολίτες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, κάτι που δείχνει εμπράκτως τις πολιτικές και κοινωνικές προτεραιότητες της κυβέρνησής μας” όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση» προσθέτει η εφημερίδα της Ρώμης. Επίσης, εξηγεί αναλυτικά στο πως θα διανεμηθεί το κοινωνικό αυτό εισόδημα.

Δείτε επίσης: Τσίπρας: Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα μοιραστεί μέρισμα 1,4 δισ. ευρώ σε 4 εκατ. πολίτες (video)

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι τις ημέρες αυτές οι τεχνοκράτες των δανειστών πραγματοποιούν επαληθεύσεις για να μπορέσει να κλείσει η νέα αξιολόγηση, με προοπτική να καταφέρει να ξεπεράσει η χώρα, οριστικά, την κρίση και να γίνουν παρελθόν, αν και όχι αμέσως, τα capital controls.

Ο αναλυτής, παράλληλα, θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξουν αντιδράσεις των δανειστών, σε σχέση με την βοήθεια της κυβέρνησης προς τις ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες.

H La Repubblica, τέλος, με αναφορά στην πολιτική κατάσταση της χώρας μας, υπογραμμίζει στο άρθρο της: «Το κοινωνικό αυτό μέρισμα που ενέκρινε ο έλληνας πρωθυπουργός, μπορεί να στηρίξει και το πολιτικό του μέλλον.

Η ανάκαμψη της οικονομίας και οι βοήθειες προς τα φτωχότερα νοικοκυριά, άρχισαν ήδη να ευνοούν τον ΣΥΡΙΖΑ στα γκάλοπ, μετά την εντυπωσιακή πτώση που είχε απομακρύνει την αριστερά από τη Νέα Δημοκρατία, με διαφορά δεκαπέντε μονάδων. Η βελτίωση της οικονομίας, παράλληλα, συνδυάζεται και με κάποια προβλήματα της αντιπολίτευσης: από τα χαρτιά των Paradise Papers, προέκυψε και το όνομα της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη -συζύγου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη- ως διαχειρίστρια ενός fund στα νησιά Κέιμαν».