Καθηλώνει όλα τα 737 MAX η Boeing – Στο «μικροσκόπιο» 371 αεροσκάφη

  • Τέλος οι πτήσεις για τα Boeing 737 MAX 8
  • Tι αναφέρει η εταιρεία
  • Ποιες χώρες είχαν ήδη καθηλώσει τα εν λόγω μοντέλα

Mετά το μοιραίο ατύχημα της Κυριακής 10 Μαρτίου της Ethiopian Airlines στην Αντίς Αμπέμπα  και μετά τις ενδείξεις για τη σύνδεση μεταξύ των δύο ατυχημάτων με τον ίδιο τύπο αεροπλάνου τέσσερις μήνες νωρίτερα με σκάφος της της εταιρείας Lion Air στην Ινδονησία, η αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης 14 Μαρτίου ότι αποσύρει όλα τα 737 MAX 8 και 9.

«Η Boeing εξακολουθεί να έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην ασφάλεια των 737 MAX. Παρά ταύτα, ύστερα από διαβούλευση με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA), το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) και τις Αρχές αεροπλοΐας και πελάτες ανά τον κόσμο, η Boeing αποφάσισε -με σκοπό να καθησυχάσει το επιβατικό κοινό για την ασφάλεια του αεροσκάφους- να προτείνει στην FAA την προσωρινή αναστολή των πτήσεων του συνόλου του στόλου των 371 αεροσκαφών 737 MAX», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στο σύνολό τους τα αεροσκάφη που – έστω προσωρινά – μπαίνουν σε «καραντίνα» είναι 371.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) αποφάσισε την Τετάρτη  13 Μαρτίου να κλείσει τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο στα Boeing 737 MAX 8 και 9. Νωρίτερα, η Γερμανία απαγόρευσε στα 737 MAX 8 και 9 και η Πολωνία τα 737 MAX 8 να πετούν στον εναέριο χώρο τους, ενώ η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία, η Αυστρία, η Ιρλανδία και η Ολλανδία απέκλεισαν όλα τα 737 MAX.

Η ρωσική αεροπορική εταιρεία S7 ανακοίνωσε ότι θα καθηλώσει στο έδαφός της τα αεροσκάφη Boeing 737 Max 8 αρχής γενομένης από αύριο μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines, ενώ την ίδια απόφαση έχουν πάρει και οι περισσότερες χώρες που τα χρησιμοποιούσαν.

Ακόμα και οι ΗΠΑ, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις του ίδιου του Προέδρου Τραμπ, οι ΗΠΑ αναγκάστηκαν τελικά να τα αποσύρουν.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook