Κατά 41 εκατομμύρια ευρώ πλουσιότεροι έγιναν χάκερς χάρη στα bitcoin – Έκλεψαν μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες συναλλαγών στον κόσμο
Βitcoin  συνολικής αξίας 41 εκατ. δολαρίων κατάφεραν να κλέψουν χάκερς από την Binance, μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο πλατφόρμες συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα στον κόσμο.

Την είδηση γνωστοποίησε την Τετάρτη 8 Μαΐου η ίδια η εταιρεία, ενώ ταυτόχρονα τόνισε πως οι κλοπές bitcoin δεν είναι κάτι ασυνήθιστο πλέον.

«Τα 7.000 bitcoin εκλάπησαν από χάκερ, οι οποίοι χρησιμοποίησαν μια σειρά από μεθόδους, όπως phishing (‘ηλεκτρονικό ψάρεμα’), ιούς και άλλες επιθέσεις», σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Binance από τον διευθύνοντα σύμβουλο Τζάο Τσανγκπένγκ.

Πέρυσι, εκλάπησαν 950 εκατ. κρυπτονομισμάτων από πλατφόρμες συναλλαγών και υπηρεσίες υποδομών όπως τα «πορτοφόλια», με το ποσό να είναι αυξημένο κατά 260% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με έρευνα της αμερικανικής εταιρίας για την ασφάλεια του διαδικτύου CiptherTrace.

Το 58% των κλοπών γίνεται στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Η τιμή του Bitcoin μειώθηκε έως 4,2% στην αρχή της διαπραγμάτευσης στην Ασία όταν έγινε γνωστή η είδηση, αν και στη συνέχεια ανέκτησε μέρος των απωλειών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook