«Καμπανάκι» ΔΝΤ για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ και Κίνας – «Απειλή για την παγκόσμια οικονομία»
Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε την Τρίτη 7 Μαΐου τις έντονες ανησυχίες της για τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, χαρακτηρίζοντας τον ως «απειλή» για την  παγκόσμια οικονομία.

«Για μας στο ΔΝΤ είναι επιτακτική η επίλυση των εμπορικών εντάσεων κατά τρόπο ικανοποιητικό για όλους» τόνισε στους δημοσιογράφους έπειτα από την ομιλία της στο Φόρουμ του Παρισιού, που είναι αφιερωμένο στο χρέος των αναπτυσσομένων χωρών.

«Είχαμε την εντύπωση ότι αυτή η απειλή είχε αρχίσει να εκλείπει, ότι οι σχέσεις βελτιώνονταν και ότι κατευθυνόμασταν προς μία συμφωνία ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ουάσινγκτον», υπενθύμισε. «Ελπίζουμε ότι έτσι εξακολουθεί να είναι, αλλά σήμερα οι φήμες, τα tweets και τα σχόλια δεν είναι ευνοϊκά», είπε η διευθύντρια του ΔΝΤ.

Η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων ήταν αβέβαιη μετά την μονομερή απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή για την αύξηση των δασμών σε κινεζικά προϊόντα που αντιπροσωπεύουν 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσιες εξαγωγές, αρχής γενομένης από την 10η Μαΐου

Κινέζοι και Αμερικανοί θα επαναλάβουν τις δύσκολες εμπορικές τους διαπραγματεύσεις αυτήν την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον. Ο κινέζος διαπραγματευτής Λιου Χε θα βρίσκεται στην αμερικανική πρωτεύουσα την Πέμπτη και την Παρασκευή.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook