Ήρθε η άνοιξη – Επιβιβαστείτε στο «Milk Train» για κινηματογραφικά παγωτά

Στο παγωτό κανείς δε μπορεί να πει όχι. Πόσο δε μάλλον όταν εκτός από γεύση προσφέρει και… θέαμα. Ή μάλλον έτσι το σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι του στούντιο ντιζάιν FormRoom και δημιούργησαν το Instagram-ίδικο παγωτατζίδικο  «Milk Train».

Βρίσκεται στο κεντρικό Λονδίνο. Ονομάζεται «Milk Train» και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Κόβεντ Γκάρντεν. Έως σήμερα, τα Milk Trains ήταν προσωρινά στέκια για κάτι φαγώσιμο. «Μιας και αυτός είναι ο πρώτος μόνιμος χώρος του εμπορικού σήματος, το ντιζάιν έπρεπε να είναι μοναδικό. Επιτρέποντας στο εσωτερικό να εξελίσσεται όσο γρήγορα εξελίσσονται οι τάσεις στο Instagram» είπαν από το FormRoom.

Παίζοντας με την ονομασία του εμπορικού σήματος, κύρια πηγή έμπνευσης για το εσωτερικό του παγωτατζίδικου ήταν η αισθητική των κλασικών βρετανικών τρένων με ατμομηχανή.

Με το που μπαίνεις μέσα, μπορείς να δεις το μενού γραμμένο με άσπρη κιμωλία σε μαυροπίνακες, όπως ακριβώς γνωρίζουμε από προπολεμικές βρετανικές κινηματογραφικές ταινίες όπου αναγράφονταν οι ώρες αναχώρησης των τρένων.

Τα καθίσματα φέρουν στο πλάι αριθμούς, όπως οι πλατφόρμες των σιδηροδρομικών σταθμών, και είναι με γαλάζιο δέρμα, κλείνοντας μάτι στις παστέλ αποχρώσεις.

Στο πάτωμα έχει αναγραφεί η παρότρυνση «Mind the melt», παίζοντας με την ηχητική προειδοποίηση «Mind The Gap» (Προσέξτε το κενό, μεταξύ του συρμού του μετρό και της αποβάθρας), που ακούει ο μετακινούμενος με το London’s Tube, πριν ανοίξουν οι θύρες του βαγονιού.

Δυσδιάστατα σχήματα συννέφων κρέμονται από το ταβάνι, μιμούμενα τον ατμό από την καμινάδα του τρένου. Στην πρόσοψη, τα τζάμια είναι θαμπά, για να παραπέμπουν σε ομιχλώδες εξωτερικό τοπίο που διασχίζει ο «καρβουνιάρης». Ένας τοίχος του καταστήματος είναι διακοσμημένος με πινακίδα νέον και βαλίτσες σαν από ταινία εποχής.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook