ΗΠΑ: Τo Κογκρέσο πρέπει να ενημερωθεί για τα σχέδια του στρατού για τη Βόρεια Κορέα

Τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων χρειάζονται πληροφόρηση για τα πιθανά σχέδια της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση εναντίον της Βόρειας Κορέας, που πιστεύεται ότι προετοιμάζεται για μια νέα πυρηνική δοκιμή, δήλωσε η επικεφαλής της μειοψηφίας Νάνσι Πελόσι.

«Ο πρόεδρος (σ.σ. της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο ρεπουμπλικάνος Πολ) Ράιαν πρέπει να καλέσει το Κογκρέσο να ξαναρχίσει τις εργασίες του για να ενημερωθεί σχετικά με πιθανόν απόρρητα σχέδια και να συζητήσει» για αυτά, τόνισε η Πελόσι. «Το Κογκρέσο πρέπει να κάνει το καθήκον του και να αναλάβει τις ευθύνες του βάσει του Συντάγματος».

Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι επίκειται άμεσα μια αμερικανική επίθεση, οι πρόσφατες εκτοξεύσεις πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ και τα δημοσιεύματα περί του ότι προετοιμάζεται να διεξαγάγει νέα πυρηνική δοκιμή ενέτειναν τη σεναριολογία για αυτό.

Περαιτέρω τροφή στη σεναριολογία έδωσε η ανάπτυξη μιας ναυτικής δύναμης κρούσης με ναυαρχίδα ένα αεροπλανοφόρο στην περιοχή της κορεατικής χερσονήσου, αλλά και η πυραυλική επίθεση εναντίον μιας αεροπορικής βάσης στη Συρία την 6η Απριλίου.

Η Βόρεια Κορέα έχει απειλήσει επανειλημμένα ότι θα εξαπολύσει επίθεση εναντίον των ΗΠΑ με πυρηνικά όπλα αν δεχθεί αμερικανική επίθεση.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)