Ακόμα ένας άοπλος μαύρος αμερικανός νεκρός από αστυνομικά πυρά (εικόνες – video)

Ένας άνδρας στο Tulare της Καλιφόρνια, πέφτει νεκρός, μετά από αναίτιους – όπως δείχνει το βίντεο – πυροβολισμούς αστυνομικών, το απόγευμα της Δευτέρας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αστυνομικοί στις ΗΠΑ, πυροβολούν εξ επαφής κάποιον άοπλο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο άτυχος 27χρονος Jontell Reedom, είναι μαύρος, γεγονός που προσθέτει αυτή την εν ψυχρώ δολοφονία στη μακριά λίστα των εγκλημάτων βίας κατά Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ, η οποία εμπλουτίζεται με ταχύτατους ρυθμούς από τις αρχές του 2016.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας οδηγός λεωφορείου τηλεφώνησε στην αστυνομία και κατήγγειλε πως δέχτηκε επίθεση από έναν άνδρα, στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να σταματήσουν τον 27χρονο για έλεγχο και εκείνος αντιστάθηκε. 

Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως αφού χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού, τέιζερ και γκλοπ ο Jontell, προέβαλλε σθεναρή αντίσταση και αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν όταν ο 27χρονος κατάφερε να αποσπάσει το γκλοπ του ενός και να τους επιτεθεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό δεν φαίνεται στο ερασιτεχνικό βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα. Αντίθετα απεικονίζεται ένας αστυνομικός να προσπαθεί να ακινητοποιήσει τον Jontell με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να πιαστούν στα χέρια, ενώ μετά από λίγα δευτερόλεπτα στο σημείο καταφθάνει και δεύτερος αστυνομικός. Παρά το γεγονός πως – όπως φαίνεται – η σύλληψη ήταν δυνατή, ο ένας αστυνομικός πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής τον άτυχο άνδρα και τον ξαπλώνει νεκρό.

Οι αυτόπτες μάρτυρες που κατέγραψαν το βίντεο με το κινητό τους τηλέφωνο ακούγονται να φωνάζουν προς τον αστυνομικό: «Είσαι δολοφόνος, δεν έπρεπε να τον σκοτώσεις».

 

Φωτογραφία: fresnobee.com

Δείτε Επίσης