Ηχηρό μήνυμα ισότητας: Το ESPN φιλοξενεί για πρώτη φορά στο εξώφυλλό του ζευγάρι γκέι αθλητριών (εικόνες)
Ένα δυνατό μήνυμα κατά της ομοφοβίας στέλνει το αθλητικό περιοδικό ESPN, καθώς το εξώφυλλό του κοσμεί για πρώτη φορά ένα γκέι ζευγάρι αθλητριών.

Αναλυτικότερα, η ποδοσφαιρίστρια Megan Rapinoe και η μπασκετμπολίστρια του γυναικείου NBA, Sue Bird, οι οποίες είναι ζευγάρι, κοσμούν το εξώφυλλο του δημοφιλούς αθλητικού περιοδικού ESPN και αυτή είναι η πρώτη φορά που ανοιχτά ομοφυλόφιλοι αθλητές ποζάρουν στο εξώφυλλο του Μέσου, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή.

«Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να εκδηλώνονται. Η ορατότητα είναι σημαντική», δηλώνει η 32χρονη Rapinoe, στη σχετική συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την περασμένη Δευτέρα και συμπληρώνει: «Και είναι σημαντικό να υπάρχει ο πρώτος ομοφυλόφιλος στο εξώφυλλο ή οπουδήποτε. Απλώς για τον πολιτισμό και την κοινωνία, κάποιος πρέπει να το κάνει».

Οι δύο γυναίκες δημοσιοποίησαν τη σχέση τους τον περασμένο χρόνο και στη συνέντευξή τους στο ESPN σημειώνουν πόσο υπερήφανες νιώθουν που είναι το πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο ζευγάρι που βρίσκεται στο εξώφυλλο του περιοδικού.

 

«Νομίζω ότι καμιά από τις δυο μας δεν δρα στην καθημερινότητα επιδεικνύοντας ότι είμαστε το gay ζευγάρι. Αλλά το να έχουμε το όχημα να το κάνουμε αυτό, να γιορτάσουμε ποιες είμαστε στο άθλημά μας αλλά και το γεγονός ότι είμαστε όντως το πρώτο gay ζευγάρι στο εξώφυλλο του περιοδικού, είναι πολύ ιδιαίτερο. Είναι εκπληκτικό να το συνειδητοποιούμε, ειδικά στους καιρούς που διανύουμε. Απλώς σκεφτείτε πόσο μακριά έχουμε φτάσει αλλά παράλληλα το τρέχον κλίμα και την άρνηση απέναντι στη διαφορετικότητα. Όχι μόνο είμαστε γυναίκες αθλήτριες αλλά βγαίνουμε κιόλας. Είμαστε ”κακά κορίτσι”», δηλώνει η Rapinoe.

Από την πλευρά της, η 37χρονη Bird αναφέρει πως ελπίζει στο μέλλον η φωτογράφιση ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού να μην αποτελεί είδηση και να θεωρείται εξίσου φυσιολογική με εκείνη ενός ετεροφυλόφιλου ζευγαριού. «Θα ήταν, πράγματι, μια ωραία εξέλιξη αυτή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά

Φωτογραφίες: ESPN THE MAGAZINE / PHOTO BY ERIC LUTZENS

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook