Η υπόθεση Folli Follie είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά επιχειρηματικά σκάνδαλα, γράφει η FAZ
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung, μια εφημερίδα που συχνά απηχεί τις απόψεις του γερμανικού επιχειρηματικού κόσμου έχει εκτενή ρεπορτάζ για την υπόθεση της Folli Follie.

Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει την υπόθεση ως ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά επιχειρηματικά σκάνδαλα τον τελευταίο καιρό, ενώ σημειώνει ότι για πολλά χρόνια η επιχείρηση παρουσιαζόταν ως μία ελληνική «ιστορία επιτυχίας». «Η Folli Follie παρέσυρε στον γκρεμό ολόκληρο το Χρηματιστήριο Αθηνών. Οι ενδοιασμοί για τη μετοχή του ομίλου FF προκάλεσαν απώλειες για όλες τις ελληνικές τράπεζες, αλλά και δυσπιστία για την ελληνική επιχειρηματικότητα συνολικά. Φαντάζει πλέον δύσκολο για τη Folli Follie να επιβιώσει. Ενώ, κατά τα φαινόμενα, ο υποτιθέμενος τζίρος είναι διπλάσιος από την πραγματική αξία του, τα χρέη είναι απολύτως αληθινά», αναφέρει η FAZ.

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι στην έδρα της επιχείρησης επικρατεί φόβος, καθώς «εκεί απασχολείται ο ένας στους πέντε από τους συνολικά 4.800 εργαζόμενους. Τα αίτια της συγκάλυψης συνιστούν γρίφο. Η οικογένεια των ιδρυτών (της επιχείρησης) μπορεί να έχει ελικόπτερο, σκάφος και ιδιόκτητη βίλα, αλλά δεν διαθέτει ακριβά χόμπι, όπως για παράδειγμα μία ποδοσφαιρική ομάδα. Ίσως το κίνητρο να ήταν απλώς η επίδειξη εντυπωσιακών οικονομικών μεγεθών, που θα εξασφάλιζε πρόσβαση στον φιλάρεσκο κόσμο των πιο ισχυρών επιχειρηματικών κύκλων», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook