«Η Τουρκία θα συνεχίσει την ίδια πρακτική σχετικά με το FIR Αθηνών», απαντά στον Καμμένο ο Ακάρ

  • «Η Τουρκία δεν έχει αλλάξει τίποτα σε ότι έχει να κάνει με την στρατηγική της που αφορούν τις πτήσεις στο Αιγαίο», τόνισε χαρακτηριστικά, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με το τουρκικό ΥΠΕΞ
  • «Η χώρα μας φυσικά αναγνωρίζει τα έξι μίλια εναέριου χώρου της Ελλάδας και ζητά άδειες πτήσης σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και τις συμβάσεις για πτήσεις προς και από την Ελλάδα. Αυτή δεν είναι μια νέα πρακτική», αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Τουρκίας
  • «Για πρώτη φορά είχαμε αίτηση αδείας των τουρκικών αεροσκαφών να εισέλθουν στο FIR Αθηνών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καμμένος

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, δεν άφησε αναπάντητες τις δηλώσεις του έλληνα ομολόγου του, Πάνου Καμμένου, σχετικά με την άδεια που ζήτησαν τουρκικά μαχητικά για να εισέλθουν στο FIR Αθηνών, τονίζοντας ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει την ίδια πρακτική».

«Η Τουρκία δεν έχει αλλάξει τίποτα σε ότι έχει να κάνει με την στρατηγική της που αφορούν τις πτήσεις στο Αιγαίο», τόνισε χαρακτηριστικά, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με το τουρκικό ΥΠΕΞ.

«Αναγνωρίζουμε μόνο έξι μίλια και μόνο γι’ αυτά υποβάλουμε σχέδιο πτήσης»

Η απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ στον έλληνα υπουργό Άμυνας ήρθε μέσω δήλωσης του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι. «Αυτή δεν είναι μια νέα πρακτική», σημείωσε χαρακτηριστικά ο τούρκος αξιωματούχος.

«Όπως είναι γνωστό, τόσο για τις πολιτικές όσο και για τις στρατιωτικές πτήσεις, μια χώρα πρέπει να ζητήσει άδεια για να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο μιας άλλης χώρας. Η χώρα μας φυσικά αναγνωρίζει τα έξι μίλια εναέριου χώρου της Ελλάδας και ζητά άδειες πτήσης σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και τις συμβάσεις για πτήσεις προς και από την Ελλάδα. Αυτή δεν είναι μια νέα πρακτική», αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

Καμμένος: Τουρκικά αεροσκάφη ζήτησαν άδεια για να εισέλθουν στο FIR Αθηνών

Σημειώνεται ότι ο κ. Καμμένος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της ρύθμισης για την καταβολή των αναδρομικών στην Ολομέλεια της Βουλής, σημείωσε πως για πρώτη φορά τουρκικά αεροσκάφη ζήτησαν την άδεια της Ελλάδας για να εισέλθουν στο FIR Αθηνών, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου το οποίο προβλέπει μέτρα για την αποφυγή των εντάσεων της ημέρες εορτών.

«Σήμερα (σ.σ. χθες), ημέρα της γιορτής των Ταξιαρχών και της Πολεμικής Αεροπορίας είχαμε μια σημαντική εξέλιξη. Ξέρετε ότι υπάρχει ένα πρωτόκολλο σε σχέση με τις γιορτές για την αποφυγή εντάσεων και παραβιάσεων. Για πρώτη φορά είχαμε αίτηση αδείας των τουρκικών αεροσκαφών να εισέλθουν στο FIR Αθηνών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook