Η Τουρκία προσπαθεί να πλησιάσει τις ΗΠΑ – «Πολύ εποικοδομητικές οι συζητήσεις» λέει ο τούρκος υπουργός Άμυνας

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τούρκων αξιωματούχων στην Ουάσιγκτον, ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είχε εκτεταμένη συζήτηση με τον αμερικανό ομόλογο του, τον υπηρεσιακό υπουργό Άμυνας Πάρτικ Σάναχαν, την οποία, όπως τόνισε το πρακτορείο Anadolu, την Τετάρτη 17 Απριλίου,  ότι ήταν «πολύ εποικοδομητικές» .

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, όπως ήταν λογικό, βρέθηκε η αγορά από την Άγκυρα του ρώσικου συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400, η οποία έφερε σε τέλμα τις αμερικονοτουρκικές σχέσεις.

 Ο Ακαρ, ο οποίος μαζί με τον τούρκο υπουργό Οικονομικών θεωρεί πως πρέπει να βρεθεί μια λύση διαλόγου με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ .

«Οι συζητήσεις ήταν πολύ εποικοδομητικές και πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα θετικής σύγκλισης», δήλωσε ο Ακάρ μετά τη συνάντησή του με τον Σάναχαν. «Παρατηρήσαμε με ικανοποίηση ότι κατανόησαν πολύ καλύτερα πολλά ζητήματα και ότι έχουν έλθει πιο κοντά στις απόψεις μας σε αυτά», πρόσθεσε, αν και δεν διευκρίνισε σε ποια ζητήματα αναφέρεται.

Το Πεντάγωνο από την πλευρά του εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν «ως στρατηγικοί εταίροι».

«Στη διάρκεια των συνομιλιών τους επικεντρώθηκαν στα συμφέροντά τους και όχι στις θέσεις τους και στη σημασία της αμερικανοτουρκικής συνεργασίας σε διμερές επίπεδο και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ», πρόσθετε η ανακοίνωση των ΗΠΑ, η οποία δεν έκανε ούτε αυτή νύξη στο φλέγον ζήτημα των S- 400.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook