Η Τουρκία απαντά με άσκηση με πραγματικά πυρά στον «Ηνίοχο 2018», σύμφωνα με τη «Βάταν»

Σε νέες προκλήσεις φέρεται να προχωράει η Τουρκία ως απάντηση στην αεροπορική και ναυτική άσκηση «Ηνίοχος» που πραγματοποιεί η Ελλάδα στο Αιγαίο από τις 6 Μαρτίου μέχρι τις 30 Απριλίου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας «Βάταν», οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν άσκηση με πραγματικά πυρά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, η Υδρογραφική και Ωκεανογραφική υπηρεσία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η στρατιωτική άσκηση, που θα πραγματοποιηθεί σε διαφορετικές ημερομηνίες μεταξύ 7 Μαρτίου και 30 Απριλίου, θα καλύψει μία θαλάσσια ακτίνα που εκτείνεται μεταξύ των νησιών του Αιγαίου Σκύρο, Ψαρά και Εύβοια.

Το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας

Ο πρόεδρος του τουρκικού ινστιτούτου “21ος Αιώνας”, Τζαχίτ Αρμαγάν Ντιλέκ, δήλωσε στη “Βατάν” ότι η ελληνική άσκηση αποτελεί πολιτικό μήνυμα και ότι η Ελλάδα προσπαθεί να τραβήξει το ενδιαφέρον από τη Μεσόγειο και να το μεταφέρει στο Αιγαίο.

Προσθέτει δε ότι ο έλληνας υπουργός Άμυνας αναφέρεται συχνά σε “μεγάλο ατύχημα” και εκτιμά ότι είναι έτοιμη η ελληνική πλευρά για μια τέτοια αντιπαράθεση. Χαρακτηρίζει δε προκλητική τη στάση της Ελλάδας, λέγοντας ότι με την άσκηση κλείνει τις εξόδους της Τουρκίας στα διεθνή ύδατα από το Αιγαίο.

 


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook