Η ΠΓΔΜ απαντά στην παρέμβαση της Ρωσίας: Είμαστε αφοσιωμένοι να γίνουμε μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

Στη διπλή παρέμβαση της Ρωσίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών απάντησε με μια λιτή, αλλά όλο δήλωση ανακοίνωση η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ.

«Η “Μακεδονική” κυβέρνηση είναι αφοσιωμένη στο στόχο της να καταστεί μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και αναμένει ο στόχος αυτός θα πραγματοποιηθεί με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ελλάδα» δήλωσε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, σύμφωνα με το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων ο ίδιος προτίμησε να μην αναφερθεί στις δηλώσεις του ρώσου πρόεδρου Βλάντιμιρ Πούτιν για το Σκοπιανό. «Ουδέν σχόλιον» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξη που παραχώρησε έκανε ειδική αναφορά στη «Μακεδονία» λέγοντας ότι με στόχο την προώθηση της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ «τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο για συνταγματικές αλλαγές και αλλαγή της ονομασίας της χώρας και αλλαγή της βάσης της Μακεδονικής εθνικής ταυτότητας». Ο κ. Πούτιν μάλιστα πρόσθεσε ότι «αγνοήθηκε η βούληση των Μακεδόνων ψηφοφόρων, καθώς το δημοψήφισμα για την αλλαγή ονομασίας της χώρας απέτυχε, αλλά η έξωθεν πίεση συνεχίζεται».

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Παρασκευή, η Βουλή της ΠΓΔΜ, με 81 ψήφους υπέρ, ενέκρινε τις τέσσερις τροπολογίες του Συντάγματος και τον συνοδευτικό εφαρμοστικό Νόμο του Συντάγματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook